Call of Duty: Black Ops 3 nabídne kampaň pro čtyři hráče v kooperaci
Novinka Call of Duty: Black Ops 3 nabídne kampaň pro čtyři hráče v kooperaci

Call of Duty: Black Ops 3 nabídne kampaň pro čtyři hráče v kooperaci

Martin Cvrček

Martin Cvrček

44

Za předobjednání získáte přístup do bety. <strong>+ únik prvních detailů o hře.</strong> Těšte se na kooperaci v kampani, nové možnosti pohybu v multiplayeru nebo na příběhovou linku Zombies módu.

Reklama

Plnohodnotného odhalení Call of Duty: Black Ops 3 od Treyarchu se sice dočkáme až zítra, ale jak už to tak bývá, ještě předtím tu máme menší únik. Server Kotaku zveřejnil fotografii karet, která má od neděle distribuovat obchodní řetězec Gamestop a na kterých je krásně vidět datum vydání hry - 11.6.15, tedy 6. 11. 2015. Nezapomínejte, že Američané píšou nejprve měsíc a až poté den.

To není nijak překvapivé, protože Call of Duty už od nepaměti vychází v listopadových termínech. Například loňské Advanced Warfare vyšlo 4. listopadu a zatím poslední dílo Treyarchu, Black Ops 2, vyšlo zase 13. listopadu. jediná zvláštnost je, že 6. listopad je pátek a předešlé díly vždy vycházely v úterý.

Poměrně překvapivé je ale lákadlo na odměnu za předobjednání hry. Tentokrát jím není multiplayerová mapa nebo skiny na zbraně a příslušenství, ale přístup k betě. Podle popisku na kartě bude beta k dispozici pro PC, PS4 a Xbox One, což ale ještě nemusí znamenat, že nové Call of Duty zcela mine starou generaci konzolí. Poté totiž následuje tvrzení, že platformy budou teprve upřesněné.

Nutno říct, že betatest není v sérii Call of Duty nic nového. V roce 2007 si mohli majitelé Xboxu 360 vyzkoušet betu Call of Duty 4: Modern Warfare, která měla za cíl otestovat stabilitu serverů a vyvážení zbraní. O rok později následovala beta World at War (také od Treyarchu), která kromě Xboxu 360 zavítala i na PC a do jisté míry nahrazovala demo.

V obou případech ale byla beta volně dostupná, nešlo o bonus za předobjednávku hry. Nezbývá než doufat, že i k betě Black Ops 3 povede více cest.

Je ale zajímavé vidět, že se Treyarch a Activision vrací k dávno zapomenutému jevu ještě ze starých časů série Call of Duty, byť trochu jiným způsobem.

První detaily o hře

Autor: Vojtěch "Riley" Zikán

A teď větší únik. Kampaň bude mít otevřenější bojiště s důrazem na taktiku a možnost si opět přizpůsobit svůj charakter a neustále ho zlepšovat (také se vrací možnost si do misí nastavit svůj vlastní loadout). A po dlouhé době se můžeme těšit i na kooperaci v kampani, a to až pro čtyři hráče. Kooperace ve hře jednoho hráče byla naposledy také ve World at War. Z plakátů tak můžeme vyčíst, že nás čeká hra jednoho hráče, kterou jsme doposud nezažili.

Hra více hráčů nám představí mnoho nových způsobů, jak se pohybovat po bojišti: procházení skrz objekty, skoky podobné exo-jumpu (o exo-skeletech ani zmínka, potřeboval jsem jen nějaké přirovnání), sklouznutí a také možnost lezení. Mapy budou dělané přesně pro kombinování a používání těchto akrobatických kousků v praxi. Velkou novinkou má být také nový Specialist character system. V něm můžeme svou postavu dostat na lepší úroveň za pomocí tří odlišných cest.

Na řadu se dostávají samotní zombie. V žádném titulu od Treyarchu nesmí chybět mód s kosením tisíců nemrtvých. Mód Zombies dostane svojí vlastní příběhovou linku s novým stylem vyprávění. Největším přínosem pro samotný mód je ale zavedení rank systému, kde budete získávat XP body. To by mělo hráče přinutit, aby se k Zombies vraceli.

No, tak to je (prozatím) všechno. Na více informací se můžete těšit zítra po oficiálním světovém představení. Dojde k vypuštění traileru na světlo světa a samozřejmě se dozvíme ještě pár dodatečných informací. Věřím, že ještě během dneška se internet dostane několik novinek (nedivil bych se, kdyby omylem unikl i připravovaný trailer na hru). Co si zatím o hře myslíte? Oslovila vás nebo donutila začít nevěřícně kroutit hlavou?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama