Call of Duty by mohlo vycházet pouze každé dva roky
Call of Duty Novinka Call of Duty by mohlo vycházet pouze každé dva roky

Call of Duty by mohlo vycházet pouze každé dva roky

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Bude nastaven nový životní cyklus?

Reklama

Spekulace o tom, že by série Call of Duty nemusela nutně vycházet každý rok, se v poslední době objevují poměrně často. Debatu na toto téma odstartoval v únoru Jason Schreier, který ve svém článku pro magazín Bloomberg uvedl, že v roce 2023 plnohodnotné nové Call of Duty nevyjde.

Po letošním Modern Warfare II a Warzone 2 by tak další velký díl vyšel až na podzim roku 2024. Právě připravovaného Call of Duty 2024, které má vznikat ve studiu Treyarch, se týkají čerstvé spekulace.

Podle insidera s přezdívkou Hope, který se specializuje právě na novinky o Call of Duty, Activision schválil pro Call of Duty z roku 2024 dvouletý životní cyklus. V minulých letech bylo přitom běžné, že jednotlivé díly série byly po svém vydání podporovány formou různého obsahu pouhý jeden od vydání. Následně na scénu tradičně nastoupil nový díl.

Pokud se potvrdí informace od Jasona Schreiera ze začátku letošního roku, tak tento cyklus nabourá už letošní Modern Warfare II, které by mělo být podporováno právě dva roky po svém vydání. Znamená to přechod série na dvouletý cyklus? Pokud bude Call of Duty Modern Warfare II společně s Warzone 2 generovat dostatečné příjmy i v delším horizontu po vydání, tak to nelze vyloučit.

Insider Hope už v červnu letošního roku zmiňoval, že probíhají jednání mezi Activisionem a vývojáři z Treyarchu právě ohledně životního cyklu COD 2024. Aktuálně už má Treyarch pracovat s předpokladem dvouletého životního cyklu, což by mohlo další díl (pravděpodobně od studia Sledgehammer Games) odsunout až na rok 2026. Insider ale jedním dechem dodává, že se vedení Activisionu definitivně rozhodne nejdříve za 12-18 měsíců.

Situaci přitom může do budoucna ovlivnit i Microsoft, který v případě schválení akvizice antimonopolními úřady získá nad Activisionem kontrolu. Stále je však nutné pamatovat na to, že jde zatím v případě série Call of Duty o spekulace, takže může vše nakonec skončit jinak.

Dnes jsme vás rovněž v samostatné novince informovali o tom, že se letošní Call of Duty Modern Warfare II zřejmě po vydání dočká bohatého dodatečného obsahu v čele s novými mapami a rozšířením do singleplayerové kampaně.

Call of Duty by mohlo vycházet pouze každé dva roky
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama