Call of Duty: Infinite Warfare - vše, co byste měli vědět, na jednom místě
Speciály Call of Duty: Infinite Warfare Článek Call of Duty: Infinite Warfare - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Call of Duty: Infinite Warfare - vše, co byste měli vědět, na jednom místě

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

28

Po třech letech se studio Infinity Ward vrací na scénu a přináší nám dosud neviděnou podívanou. V roli kapitána vesmírné válečné lodě budeme bojovat proti fanatikům snažícím se ovládnout sluneční soustavu. Co všechno tento odvážný krok přinese?

Reklama

Studio Infinity Ward to nemělo poslední dobou vůbec lehké. V roce 2010 odešli zakladatelé Vince Zampella a Jason West, což mělo za následek pomalý rozklad studia. Následně v roce 2013 vyšel tragický díl Call of Duty: Ghosts, což byla pro Infinity Ward další rána. Nyní se studio po třech letech vrací na scénu a přináší nám další díl (ne)populárního Call of Duty. Ovšem už od oznámení se na hlavy tvůrců snáší jen negativní kritika kvůli futuristickému zasazení hry a naprostému ignorování komunity. Přesto však Infinity Ward nepřestává věřit, že přinese plnohodnotný a velice povedený díl. Co všechno nám může nejnovější Call of Duty s podtitulem Infinite Warafre vlastně nabídnout? To zjistíte v dnešním speciálu.

Náplň hry

Svět Infinite Warfare je zasazen do velmi vzdálené budoucnosti, kde se lidská rasa naučila cestovat vesmírem a kolonizovala celou sluneční soustavu. Avšak jak šel čas, docházelo ke konfliktům mezi národy ze Země a kolonisty na Marsu. To vedlo ke vzniku fašistického hnutí Settlement Defense Front, které chce jako jediné vládnout sluneční soustavě tvrdou rukou. Vůdce Settlement Defense Front, admirál Salen Kotch (Kit Harrington), spustí během Dne oslav míru masivní útok na Zemi a zaútočí na srdce Spojených národů v Ženevě. V ten moment do hry vstupuje poručík Nick Reyes, který se stává kapitánem Retribution, vlajkové lodě vojenské organizace SATO. Společně se svým týmem, který se skládá z libanonské pilotky Nory Salter, britského seržanta Omara a robota Eth.3na, se Reyes připojuje do války proti Settlement Defense Front za účelem osvobodit soustavu od krutých tyranů.

Jako kapitán vlastní vesmírné lodě budete celou kampaň proti SDF řídit z jejího můstku. Veškeré mise budete startovat z Retribution a kromě klasických příběhových misí nabízí Infinite Warfare i řadu vedlejších operací, které hráče odmění in-game obsahem. Vyjma Země navštívíte také další vesmírná tělesa v naší soustavě. Válku proti SDF povedete na oběžné dráze, Měsíci, Marsu, měsíci Titanu či asteroidech. V průběhu hry budete často bojovat i ve stavu bez tíže. Kromě Retribution vlastní Reyes také bojovou stíhačku Jackal, schopnou přizpůsobit se atmosféře i nulové gravitaci. Jackal je v rukou hráče a má nad ním plnou kontrolu, takže čekejte masivní vesmírné bitvy. I když má kampaň řadu vedlejších misí, dohrání příběhu pořád zabere něco kolem pěti hodin. Narozdíl od Black Ops 3 zde není kooperace a hru tedy musíte projít sami.

Multiplayer jde ve šlépějích svých předchůdců a velkou revoluci zde moc nečekejte. Lidé z Infinity Ward se inspirovali u svých kolegů a pokusili se jejich nápady vylepšit. Studio tak přišlo s vlastním konceptem specialistů z Black Ops 3 a představilo zbroje RIG. Každá výzbroj disponuje odlišnou trojicí schopností a zbraní, od raketometu vytvářející černou díru po dočasnou neviditelnost. Opět nestojíte nohama pevně na zemi, ale využíváte jetpack k vysokým skokům a běhání po zdech. Multiplayerové mapy se stejně jako kampaň odehrávají na různých místech sluneční soustavy, např. mapa Frost je zasazena na Titanu, měsíci Saturnu. Narozdíl od kampaně ale ve hře více hráčů počítejte s absencí nulové gravitace.

Společnost vám během tažení po sluneční bude dělat pestrá škála zbraní, zahrnující klasické balistické pušky i energií pulzující kulomety. Jednou z velkých novinek jsou také přepracované variace zbraní z Advanced Warfare. Ty obohacují klasické zbraně nejen odlišným vzhledem, ale i novými schopnostmi, které vás naprosto zvýhodní v boji. Mimo zvýšení poškození se tak hráči dočkají násobiče skóre, prodloužení dostřelu nebo trhavých nanodronů v munici. Jestli nashromáždíte během hraní dostatečný počet Salvage, což je nová in-game měna, můžete si ze zbrojnice zakoupit určité variace.

Stejně jako Sledgehammer Games se Infinity Ward pokouší o vlastní verzi zombie módu od Treyarchu. Tvůrci tedy představili mapu Zombies in Spaceland s vlastním universem, které je separováno od hlavní dějové linky Infinity Warfare. Výstřední režisér hororových filmů Willard Wylerd si pozval čtveřici vyhořelých herců do opuštěného lunaparku, kde je nechá bojovat o holý život. Skupince však v boji proti nemrtvým pomáhá tajemný DJ, kterého ztvárnil herec David Hasehoff. Zombies in Spaceland nabídne řadu zajímavých prvků, jako jsou např. automaty na perky, ruleta losující náhodnou zbraň, projížďka strašidelným domem nebo zombie provozující breakdance.

DLC

I tentokrát bude Call of Duty: Infinite Warfare doprovázet Season Pass, který jeho držitelům ušetří až deset euro/dolarů na dodatečných balíčcích. Opět můžete očekávat čtveřici DLC, které obohatí multiplayer i zombie mód o řadu nových map. Jestli si hru předobjednáte, obdržíte jako bonus dva balíčky s kosmetickými přídavky a remake populární mapy Terminal z Modern Warfare 2/3. Vedou se i spekulace, že by v Infinite Warfare opět měly být mikrotransakce. Nasvědčuje tomu alespoň úspěch Supply Drops z předchozích dvou dílů, který vynesl Activisionu nemalé množství peněz.

Největším lákadlem na novém Call of Duty je určitě remaster Modern Warfare, který přinese vylepšený první díl Modern Warfare s plnohodnotnou singleplayerovou kampaní a multiplayerem, zahrnujícím 16 map z původní hry. V den vydání - 4. listopadu - bude ve hře na výběr deset map, zbylých šest dorazí nejpozději na konci prosince, a to zdarma pro každého vlastníka remasteru. Naneštěstí ale nelze koupit remasterovanou verzi samostatně, pouze jako součást Legacy, Legacy Pro a digitální Deluxe edice Call of Duty: Infinite Warfare. Oba tituly navíc nepůjde oddělit, bez ohledu na edici nebo platformu budou vždy určitým způsobem provázané.

Beta

Stejně jako minulý rok, i letos doprovodí Call of Duty beta test hry více hráčů. Přístup do bety si zajistíte předobjednáním hry v kterémkoliv obchodě. Nejprve si Infinite Warfare vyzkoušeli majitelé PS4 (od 14. do 17. října) při prvním kole bety. Za několik dní proběhne druhé kolo (21. až 24. října), v němž se dostane i na Xbox One. Na PC platformu se bohužel letos nedostalo.

I když Activision tento test nazývá betou, svým obsahem spíše připomíná demoverzi. Očekávejte tři mapy, pět herních módů (Team Deatmatch, Defender, Kill Confirmed atd.) a tři obleky RIG (Warfighter, Synaptic a Merc).

Datum vydání a platformy

Call of Duty: Infinite Warfare vychází 4. listopadu 2016 pro PC, Xbox One a PS4. Datum vydání dodatečných balíčku v současné době neznáme, avšak majitelé PS4 dostanou veškeré přídavky exkluzivně o měsíc dříve. Pro aktivaci PC verze hry musíte mít účet na Steamu. Vlastníci digitální Deluxe edice Infinite Warfare pro PS4 navíc mohou již nyní hrát příběhovou část Call of Duty: Modern Warfare Remastered.

HW požadavky PC verze

Minimální požadavky

Operační systém: Windows 7 64-Bit nebo novější Procesor: Intel Core i3-3225 @ 3.30GHz nebo ekvivalentní AMD Operační paměť: 8 GB RAM Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB / AMD Radeon HD 7850 2GB DirectX: Verze 11 Připojení: Širokopásmové připojení k internetu Pevný disk: 70 GB volného místa Zvuková karta: kompatibilní s DirectX 11 Dodatečné poznámky: Časem může hra vyžadovat více místa na disku

Minimální požadavky Call of Duty: Modern Warfare Remastered

OS: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit / Windows 8.1 64-Bit / Windows 10 64-bit Procesor: Intel Core i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 @ 2.80 GHz Operační paměť: 6 GB RAM Grafika: NVIDIA GeForce GTS 450 @ 1GB / ATI Radeon HD 7850 @ 1GB DirectX: Verze 11 Internet: Širokopásmové připojení k internetu Místo na disku: 55 GB (další místo vyžadováno pro aktualizace, DLC apod.) Zvuková karta: kompatibilní s DirectX

Česká lokalizace

S češtinou Call of Duty: Infinite Warfare rozhodně nepočítejte. V češtině bude maximálně obal krabicové verze. Nedojde ani k fanouškovské češtině, která se naposledy objevila po vydání Call of Duty: Black Ops (2010).

Kde hru koupit?

Call of Duty: Infinite Warfare lze zakoupit v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Za předobjednávku hry na PS4 nebo Xbox One dostanete přístup do bety na příslušné platformě.

Nejzajímavější videa

Mobilní verze

Zatímco Titanfall 2 doprovází karetní hra Titanfall: Frontline, Call of Duty: Infinite Warfare doprovodí... karetní hra Call of Duty: Siege. Ta slibuje něco podobného jako přívěšek druhého Titanfallu. Čeká vás možnost sbírat 40 karet inspirovaných postavami a událostmi Infinite Warfare, a to kvůli sestavení balíčku, s jehož pomocí budete moci porážet ostatní hráče v online PvP módu.

Porážením hráčů stále stoupáte v žebříčcích a máte možnost narazit na vzácnější karty, sestavit silnější balíčky a nakonec ovládnout celou sluneční soustavu. Součástí Siege jsou přirozeně mikrotransakce a dokonce nechybí systém Supply Drops. Hra je však zatím k dispozici jen na iOS, a to v určitých regionech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama