Call of Duty: Modern Warfare Remastered vyjde samostatně 27. června, ale jen na PS4
Call of Duty: Modern Warfare Remastered Novinka Call of Duty: Modern Warfare Remastered vyjde samostatně 27. června, ale jen na PS4

Call of Duty: Modern Warfare Remastered vyjde samostatně 27. června, ale jen na PS4

Martin Cvrček

Martin Cvrček

33

Šaráda pokračuje. Další platformy se dočkají později, přičemž součástí samostatného vydání není DLC Variety Map Pack.

Reklama

Nedávné úniky a spekulace se ukázaly jako pravdivé. Více než půl roku po vydání v rámci dražších edic Call of Duty: Infinite Warfare dojde na samostatné vydání remasteru Call of Duty 4: Modern Warfare. Na trhu se objeví 27. června, v digitální i v krabicové verzi a za doporučenou cenu 39,99 dolarů. Ale jen na PS4.

Hráči na PC a Xboxu One se dočkají později, nejspíš za měsíc. Zdá se, že i na Call of Duty: Modern Warfare Remastered se vztahuje měsíční exkluzivita, kterou si zaplatila společnost Sony. Ta se zčásti projevila už loni, majitelé PS4 si mohli v případě koupě určité edice Infinite Warfare zahrát kampaň remasteru o měsíc dříve. Už tehdy se tento krok dal považovat za nesmyslný, nynější exkluzivita však hraničí s absurdností.

Přehled absurdit spojený s Modern Warfare Remastered a jeho samostatným vydáním však nekončí. Jeho součástí totiž není DLC Variety Map Pack, za které museli platit již hráči původního Call of Duty 4 na konzolích (na PC později vyšel zdarma). I když si tedy remaster koupíte samostatně, v případě zájmu budete muset za balíček dodatečných map platit zvlášť.

Promiňte mi prosím ten osobní přístup - nevím jak vy, ale já mám pocit, že tímto už si Activision opravdu dělá ze všech fanoušků srandu a směje se všem do tváře. Jako by nestačilo, že multiplayer jinak slibného remasteru znečistil mikrotransakcemi a obsahem, který v původně hře vůbec nebyl. Jako by nestačilo, že rozštěpil (na některých platformách už tak nepatrnou) hráčskou základnu snahou opět prodat Variety Map Pack. Teď štěpí komunitu ještě víc samostatným vydáním prozatím jen na jedné platformě a opět bez DLC. Jsem sám, kdo tento krok považuje za nevídanou drzost a otevřený projev neúcty k hráčům a zákazníkům?

Závěrem ještě jedna poznámka pro ty, kteří již Modern Warfare Remastered vlastní. Zatím není jasné, jestli bude pro hraní stále třeba Call of Duty: Infinite Warfare. Pro tuto chvíli platí, že remaster si nezahrajete, když zároveň nevlastníte Infinite Warfare. To, zda Activision spolu se samostatným vydáním oba tituly pro současné vlastníky rozdělí, se snad dozvíme v blízké době.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama