Call of Duty: Modern Warfare se poprvé ukázalo v gameplay záběrech
Novinka Call of Duty: Modern Warfare se poprvé ukázalo v gameplay záběrech

Call of Duty: Modern Warfare se poprvé ukázalo v gameplay záběrech

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

29
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nový mód je zaměřený na spolupráci dvou hráčů a na první pohled vypadá jako mix Battlefieldu 3 a Rainbow Six Siege.

Reklama

Včera odpoledne Activision nečekaně oznámil, že ještě téhož večera poprvé ukáže vůbec první gameplay záběry z multiplayeru nového Call of Duty: Modern Warfare. Čtveřice streamerů (CourageJD, LEGIQN, ProSyndicate a TeePee) byla pozvána do studia Infinity Ward, kde živě představila nejnovější mód zaměřený na spolupráci dvou lidí.

Režim nazvaný Gunfight se v určitých směrech podobá módu Face-Off z MW3. Proti sobě se utkají čtyři hráči rozděleni na dva páry a budou spolu bojovat na velmi malých prostorách. Již nyní známe tři mapy speciálně pro tento mód: Pine (hustý les), King (prostory podobné mapě Killhouse z původního MW) a Stack (dvůr obsahující kontejnery kdesi v poušti). Celkový počet map pro Gunfight tvůrci zatím nespecifikovali.

V čem se ale Gunfight liší od Face-Off jsou pravidla samotného zápasu. Největší změnou je zajisté žádné vybírání vlastních tříd a zbraní. Veškerou výbavu obdrží hráči automaticky každé nové kolo. Hraje se na 6 vítězných kol, přičemž každé má pouze 40 sekund. Jakmile uplyne tento čas, a přesto není zatím žádný vítězný tým, hra uprostřed mapy vytvoří neutrální vlajku. Pokud ji jeden tým udrží přes tři sekundy, vyhrává. Oba hráči mají na obrazovce sdílený život a lze vidět i zdraví nepřátel. V tomto módu se nelze léčit, jelikož vývojáři chtějí po hráčích, aby spolupracovali a vážili si toho, že mají jen jednu šanci. Od toho se také odráží plány udělat z Gunfight jakýsi progaming mód s vlastním systémem postupu.

Z prvních záběrů si můžeme všimnout nového enginu v praxi. Od pěkné grafiky až po úžasné animace. Jako dlouholetý fanoušek série Call of Duty říkám, že animace, chování obrazu a zbraní je něco neuvěřitelného a v sérii dosud neviděného. Zbraně reagují na prostředí (např. výšlap do schodů) a četné množství z nich má silný zpětný ráz. Vrací se možnost skluzu či vykouknutí zpoza zdí kdy hráč získá perfektní přesnost, ale za cenu nemožnosti se pohybovat. Vývojáři na Twitteru taktéž poznamenali, že půjde ve hře zapnout/vypnout Motion Blur jak pro zbraně, tak i pro samotný svět.

Gunfight je však jeden z mnoha herních módů, který multiplayer Modern Warfare nabídne. Oficiální odhalení online části nového Call of Duty proběhne až 1. srpna. Včerejší prezentace byla pouze menší ukázka toho, co Infinity Ward s novým Call of Duty může nabídnout. O multiplayeru Modern Warfare zatím víme pouze to, že veškeré dodatečné mapy budou zcela zdarma, mluví se až o maximu 20 hráčů v jednom zápase a přítomnosti unikátních postav s vlastním příběhem, avšak bez speciálních vlastností.

Call of Duty: Modern Warfare se poprvé ukázalo v gameplay záběrech
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama