Call of Duty se má vrátit do druhé světové války s dílem WWII
Call of Duty Novinka Call of Duty se má vrátit do druhé světové války s dílem WWII

Call of Duty se má vrátit do druhé světové války s dílem WWII

Michal Burian

Michal Burian

87

<strong>Aktualizace</strong>: Několik zdrojů potvrdilo název i zasazení do doby druhé světové války.

Reklama

V sobotu dopoledne jsme vás informovali o uniklých fotek, které naznačují, že se letos Call of Duty vrátí do doby druhé světové války. Na fotkách nechybělo ani logo - Call of Duty: WWII.

Neověřené informace na svém Twitteru nejprve potvrdil známý insider Shinobi602. Napsal, že mu bylo potvrzeno zasazení do druhé světové války. Tento člověk loni odhalil zasazení a herní mechaniky Infinite Warfare.

Dnes se k němu přidal britský Eurogamer. Ten od svého důvěryhodného zdroje dostal potvrzení, že se letošní Call of Duty skutečně bude jmenovat Call of Duty: WWII. Dává to smysl, po horších prodejích loňského dílu CoD se šéf Activsionu nechal slyšet, že se s dalším dílem vrátí zpět ke kořenům. Na hře pracuje studio Sledgehammer Games - v roce 2014 vytvořilo Advanced Warfare.

Už zbývá počkat akorát na oficiální oznámení, ke kterému by mohlo dojít v nadcházejících týdnech.

Původní zpráva

Letošní Call of Duty připadlo na chlapíky a holky ze studia Sledgehammer Games, kteří v roce 2014 vytvořili Call of Duty: Advanced Warfare a předtím společně se značně změněným týmem Infinity Ward dokončili Modern Warfare 3. Ostatně kvůli Modern Warfare 3 museli zmrazit svůj nadějný projekt, který měl proměnit sérii Call of Duty k nepoznání. Sledgehammer Games toužili po Call of Duty z pohledu třetí osoby, který by se odehrávat za dob války ve Vietnamu a byl o poznání hororovější. Bývalí tvůrci Dead Space zkrátka chtěli využít své zkušenosti, ale museli jít jinou cestou. Activision potřeboval dokončit Modern Warfare 3 poté, co Infinity Ward opustili spoluzakladatelé společně s velkou částí vývojářů (založili Respawn a dělají na Titanfall), a pravděpodobně nechtěl vydavatel riskovat.

Není tak divu, že se neustále spekulovalo, že se jednoho dne Sledgehammer Games ke svému nápadu vrátí, i když ho asi dost pozmění. Jak se zdá, ten den nadešel. Ze všelijakých náznaků studia a z právě uniklých artworků (plakát, steelbook) od TheFamilyVideogamers lze usuzovat, že se Call of Duty skutečně vrací do minulosti. Konkrétně by mělo jít o druhou světovou válku, jak prozrazuje logo Call of Duty: WWII a také vojáci. Je jen otázkou, zda nejde o podvrh.

V souvislosti s názvem si nelze nevzpomenout na Call of Duty: World at War od Treyarchu z roku 2008. Treyarch poté najel na vlnu s Black Ops. World at War se pochlubilo dobrou atmosférou a také kooperačním zombie módem. Možná právě WWII bude náznak, že letos můžeme očekávat o něco napínavější/horovější CoD. Plnohodnotný název by měl být World War II, je ale otázkou, zda ho bude CoD používat.

Připomeňme, že podobným způsobem před rokem uniklo Call of Duty: Infinite Warfare. Také koncem března. Vypadá to, že to Activision dělá naschvál. Fanoušci by ale měli být spokojeni, chtěli návrat do druhé světové války a ne nějaké sci-fi.

Letošní Call of Duty vyjde s jistotou v listopadu 2017, minimálně na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama