Call of Duty: WWII hodně vsází na funkci Headquarters
Call of Duty: WWII Novinka Call of Duty: WWII hodně vsází na funkci Headquarters

Call of Duty: WWII hodně vsází na funkci Headquarters

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

18

Důležité detaily o singleplayeru i zombie módu.

Reklama

Nejnovější číslo časopisu GameInformer se převážně zaměřilo na letošní Call of Duty. Tvůrci ze studia Sledgehammer Games se rozpovídali o postavách v kampani a fungování prvku Headquarters. Řeč přišla i na zombie mód. Díky tomu se konečně dovídáme i něco o samotné hratelnosti.

Na začátek se podíváme na kampaň. Již od oznámení víme, že příběhová linka bude zaměřena na malou jednotku amerických vojáků na evropském kontinentě. Nyní se více podíváme na jejich osobnosti a záminky k narukování. Hlavní protagonista Ronald „Red“ Daniels by rád navázal na odkaz svého otce bojujícího v první světové válce, a tak se přihlásil do armády s naivními představami. Tento kluk, který nikdy v životě neopustil svoje rodné texaské městečko, záhy po vylodění pozná krutou realitu války. Jak bude se svými bratry postupovat blíže k Německu, budou se jeho cíle měnit a hlavně mu bude záležet na tom, aby se brzo vrátil ke své lásce, kterou v Texasu zanechal.

Společnost mu bude dělat jeho nejlepší přítel Robert Zussman. Pochází ze židovské rodiny, která utekla z východní Evropy. Jakmile vypukne válka a oba poprvé stanou v Evropě, začne se okamžitě lišit Zussmanův a Danielsův pohled na válku a svět všeobecně. Dalším je seržant William Pierson, který hraje antagonistickou roli v jednotce. Jeho filosofií je, že žádná cena není tak vysoká pro vykonání mise a kvůli tomu se bude často potýkat s konflikty uvnitř jednotky.

Mimo Danielse se vžijeme do kůže majora Edgara Crowleyho a velitelky francouzského odboje Rousseau. Ta má být pomstychtivá. Dobrou zprávou je, že se Sledgehammer Games chtějí vyhnout klišé, kdy Němci budou mluvit angličtinou se silným přízvukem. Budou tak mluvit klasicky německy. Abyste porozuměli, co si zrovna nepřítel povídá, musíte hrát za správnou postavu. „Jestliže hrajete za postavu, která umí cizí jazyky, například Crowley nebo Rousseau, uvidíte přeložené titulky,“ dočteme se v časopise.

Zajímavou novinkou v kampani mají být tzv. Heroic Actions, kdy budete muset odtáhnout raněné kolegy do bezpečí či nějak naložit se zajatým nepřítelem. Hra je velice temná a násilí je všudypřítomné. Samotný příběh je v podstatě rozdělen na dvě části. V první polovině hry se podíváme na události od vylodění v Normandii až po osvobození Paříže. Celkově má být tato etapa „veselejší“ a mnohem optimističtější. Od Paříže se však všechno bude jen zhoršovat, a čím více budete postupovat do srdce Německa, tím bude hra působit více depresivněji. Postavy se například budou muset smířit s tím, že ani o Vánocích neuvidí svoje rodiny a celkově se začnou horšit vztahy uvnitř jednotky.

Řeč přišla i na sociální prvek Headquarters. Autoři si tento počin velice pochvalují a vidí v něm budoucnost Call of Duty. Headquarters je masivní nejen svojí rozlohou, ale také využitím. Již z dřívějších rozhovorů víme, že zde mohou hráči spolu komunikovat, trénovat, prohlížet si úspěchy či dokonce vyzvat jeden druhého na duel.

Headquarters je dynamický prvek a čas od času se stane událost, při níž budou muset hráči splnit speciální úkoly. Jako příklad jsme dostali nepřátelský nálet. V ten moment se hráč musí přesunout k protiletadlovému dělu a sestřelit nepřátelské letouny. Za to samozřejmě dostane odměnu. Vzhled a události Headquarters se také budou lišit v závislosti na ročním období a svátcích.

O tom, že se v novém Call of Duty vrátí neoblíbené Supply Drops, již nějakou dobu víme. Jestliže obdržíte (či popřípadě zakoupíte) bednu obsahující náhodné předměty, můžete si jí otevřít před zraky celé lobby v Headquarters. Podle všeho bude hra obsahovat jakýsi měřič se začleňování do komunity a čím více se budete socializovat, tím lepší odměny budete dostávat. Stejně jako tomu bylo u Advanced Warfare, i letošní Call of Duty se bude dost zaměřovat na looting a získávání nového vybavení. Opět zde bude několik úrovní vzácnosti, přičemž ty největší jsou zvány Legendary a Epic.

Tvůrci se dušují, že budou obsahovat pouze kosmetické předměty a nic, co by zvýhodňovalo jednoho hráče nad druhým. Zároveň přísahají, že veškerý obsah bude dobově autentický a neuvidíme žádné šílenosti, jak tomu bylo u předchozích dílů. Jedna z potvrzených věcí jsou kosmetické varianty zbraní, které stejně jako v případě Modern Warfare Remastered, mění jen celkový vzhled zbraně, výjimečně i ozvučení a animace.

Jestliže patříte mezi fanoušky eSportu v Call of Duty, WWII vám nabídne možnost sledovat přímý přenos ze samotného prostředí hry. V určité části Headquarters najděte obří plátno, na kterém můžete živě sledovat jednotlivé zápasy, série či komentáře moderátorů. Zároveň s tím si budete moci vyhledat profily eSport hráčů a prohlédnout si jejich statistiky.

A jako poslední zombie mód. Po řadě příběhových střípků se konečně dozvídáme něco pořádného o samotné hratelnosti. Opět se bude jednat o přežívání proti nekonečným vlnám nepřátel, fungující na systému jednotlivých kol. Zároveň však bude hra obsahovat speciální lokace, kde na vás budou neustále nabíhat nepřátele, dokud nesplníte určitý úkol. Zbraně a lepší výbavu opět zakupujete za herní měnu, která má být v podobě jakési energie, kterou dostanete z mrtvých nepřátel.

Na rozdíl do předchozích dílů si však budou moci hráči předpřipravit svoji výbavu a profesi. Podobně jako v módu Extinction z Ghosts i zde jsou čtyři třídy – Offense, Control, Medic a Support. Do cesty se vám postaví několik druhů nepřátel a z toho alespoň jeden bude plnit roli bosse.

Již za 15 dní začne na konzoli PS4 uzavřený beta test multiplayerové části hry. Majitelé Xbox One si musí počkat až do prvního týdne v září. O PC platformě nepadlo ani slovo, avšak úplně vyloučená nebyla.

Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu. Předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama