Call of Duty: WWII oficiálně potvrzeno
Call of Duty: WWII Novinka Call of Duty: WWII oficiálně potvrzeno

Call of Duty: WWII oficiálně potvrzeno

Michal Burian

Michal Burian

53

Sledgehammer Games vrátí sérii Call of Duty do druhé světové války. <strong>Doplněno</strong> o obaly a náznak DLC modelu.

Reklama

Update: Britský Amazon zveřejnil obaly jednotlivých verzí hry, které potvrzují, že Call of Duty: WW2 vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

Také potvrzují, že PS4 verzi opět doprovází měsíční exkluzivita na balíčky dodatečných multiplayerových map. Co to znamená? Zaprvé to, že hráči na ostatních platformách se k dodatečnému obsahu dostanou o 30 dnů později. Zadruhé to, že se nejspíš můžeme rozloučit s vidinou drastické změny ochodního modelu, díky níž by dodatečný obsah neštěpil online komunitu na ty, kteří vlastní jen základní hru, a ty, kteří si kupují DLC. Jde o dlouholetý problém, který se projevuje zejména na úbytku hráčů a nemožnosti hrát určité herní módy a mapy, hlavně na PC.

Je možné, že tradiční balíčky map budou zdarma a dodatečná podpora hry bude financována mikrotransakcemi, jako je tomu v případě čím dál většího množství titulů. Ale raději s tím nepočítejte. I v takovém případě by navíc došlo k 30denní exkluzivitě na obsah pro PS4, protože Activision má se Sony smlouvu. Zatím se zkrátka zdá, že Activision nehodlá nic měnit a stále se drží starých pořádků, od nichž čím dál více tvůrců ustupuje a které se čím dál víc ukazují jako škodlivé. Samozřejmě pro majitele hry.

Původní zpráva (18:50): Spekulace, různé náznaky a zákulisní šuškandy se ukázaly jako pravdivé. Studio Sledgehammer Games vrátí sérii Call of Duty do druhé světové války, po které fanoušci hlasitě a dlouho volají.

Call of Duty: WWII se dnešním dnem stalo skutečností. Na další detaily si ale musíme počkat, slavnostní odhalení je naplánované za pět dnů. Přesně 26. dubna v 19:00 našeho času. Na oficiálních stránkách naleznete odpočítávání s logem hry a obrázek vojáka.

Připomeňme, že studio Sledgehammer Games mělo v plánu vytvořit spin-off Call of Duty, který by se odehrával z pohledu třetí osoby a zavedl nás do Vietnamské války, kde by byly přítomny i lékárničky. V té době se ale rozpadlo studio Infinity Ward a Sledgehammer Games museli pomoci dokončit Modern Warfare 3. Ke svému projektu se už nevrátili, místo toho stvořili sci-fi střílečku Call of Duty: Advanced Warfare. Uvidíme, zda WWII zdědí něco z jejich předchozího, nedokončeného titulu.

Call of Duty: WWII vyjde letos v listopadu, očekáváme minimálně PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Uniklé fotky z března

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama