Call of Duty: WWII představuje divize
Call of Duty: WWII Novinka Call of Duty: WWII představuje divize

Call of Duty: WWII představuje divize

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

7

Multiplayer se dočká několika zásadních změn, například nahrazení systému Create-a-Class.

Reklama

Již od prvního Modern Warfare je tradiční součástí multiplayeru Call of Duty funkce Create-a-Class, kde si hráči mohou vytvořit svoji vlastní „třídu“. Upravit si mohli zbraně, granáty či perky a jak šel čas, fanoušci dostávali více a více volnosti při tvoření. Avšak letošní díl překopává zajeté mechaniky a místo systému Create-a-Class nás čeká funkce nazvaná divize.

Ve hře bude celkem pět různých divizí a každá se zaměří na odlišný způsob vedení boje. Máme tu tak Airborne (první v boji, pohybujte se rychle a tiše), Mountain (soustřeďte se na precizní a smrtící odstřelování), Infantry (staňte se hrotem oštěpu), Armored (přineste si nejtěžší palebnou sílu) a Expeditionary Force (rozžhavte bojiště se zápalnými projektily). Každá divize dostane vlastní výcvik a také umí odlišně ovládat jednotlivé zbraně. Z informací se dá soudit, že nový systém tříd bude podobným těm z Battlefieldu nebo Rainbow Six, avšak Michael Condrey tyto zvěsti nepřímo vyvrátil na svém Twitteru.

Řeč se dostala i na multiplayerový režim War, který je unikátní v tom, že ho doprovází příběhové pozadí (podobně jako tomu bylo v prvním díle Titanfallu). V něm se vžijete do vojáků Spojenců či Osy a střetne se na bojišti, kde budete muset útočit nebo bránit určité objekty. Na módu kromě Sledgehammer Games pracují i lidé ze studia Raven Software, kteří stojí za Modern Warfare Remastered a dodatečným obsahem pro posledních několik dílů.

V minulé novince jsme také informovali, že multiplayer, narozdíl od kampaně, se podívá i mimo západní frontu. Dlouho se spekulovalo, zda se znova podíváme do Tichomoří, avšak po dnešku máme jasno. Podle webu Charlieintel.com se bude hra držet pouze Evropy. O východní frontě se již delší dobu spekuluje díky zmínce o operaci Barbarossa na stránkách hry, stejně tak jako o Tunisku.

Za několik dní se na herní události E3 v rámci konference Sony poprvé ukáže WWII přímo v akci. Kromě kampaně budou moci hráči nahlédnout i na hru více hráčů, respektive na režim War a prvek Headquarters, který funguje podobně jako Tower z Destiny. Zde spolu může komunikovat s až 50 hráči najednou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama