Call to Arms je nová desková hra ze světa The Elder Scrolls
Novinka Call to Arms je nová desková hra ze světa The Elder Scrolls

Call to Arms je nová desková hra ze světa The Elder Scrolls

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy pkgsrc Desková hra

Deskovka s miniaturami vycházející z principů hry Fallout: Wasteland Warfare nabídne nejen řadu známých postav.

Reklama

Jestli máte rádi svět The Elder Scrolls od Bethesdy a zároveň holdujete deskovým hrám, možná byste měli začít vyhlížet vánoční sezónu letošního roku. V jejím průběhu totiž společnost Modiphius Entertainment hodlá uvést na zahraniční trh deskovou hru s miniaturami nazvanou The Elder Scrolls: Call to Arms. Projekt, který vychází ze základních principů loňské deskovky Fallout: Wasteland Warfare, slibuje zejména možnost hrát o samotě nebo ve skupině s dalšími hráči (či proti nim) s cílem vést skupiny válečníků za dobrodružstvím v útrobách dwemerských ruin, uvnitř hrobek plných Draugrů nebo napříč mrazivými pustinami.

V čele skupin mohou stát známé postavy světa The Elder Scrolls, reprezentované figurkami o výšce 32mm. Na výběr bude Hadvar, Ralof, Yrsarald Thrice-Pierced, Marcurio, Mjoll the Lioness, Ulfric Stormcloak, Galmar Stone-Fist, generál Tullius či Lydia. Bez ohledu na vedoucí figuru je každopádně třeba spravovat výdrž či Magicku, dávat pozor na nepřátele a sledovat příběhové události, které mohou změnit průběh bitvy. Počítá se i s nemalou nabídkou scénářů, jež zahrnují například hledání pokladů, likvidaci nepřátel či válčení o stanoviště a pevnosti na území Tamrielu.

The Elder Scrolls: Call to Arms zprvu nabídne možnost zažít občanskou válku o budoucnost Skyrimu, a to se silami, které zpravidla čítají 1 až 6 hrdinů a 3 až 15 vojáků. Jakmile hra dorazí na trh, bude dostupná ve startovní sadě pro dva hráče, jíž lze rozšířit sadami miniatur. Počítá se také s vydáním sady Dragonborne pro jednoho hráče a uvedením většího množství ras a postav světa The Elder Scrolls. Postupem času tak může dojít na obsah vycházející nejen z The Elder Scrolls V: Skyrim, ale i The Elder Scrolls IV: Oblivion či The Elder Scrolls Online. A jestli chcete mít část hry ve svých rukou ještě před vydáním, můžete si na webu tvůrců objednat promo figurku Dragonborn Triumphant.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama