Capcom by potenciální nabídku na akvizici nepřijal, říká provozní ředitel
Novinka Capcom by potenciální nabídku na akvizici nepřijal, říká provozní ředitel

Capcom by potenciální nabídku na akvizici nepřijal, říká provozní ředitel

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Společnost se chce do budoucna více zaměřit na mobilní porty.

Reklama

V rámci Tokyo Game Show dostal magazín Bloomberg příležitost udělat rozhovor s provozním ředitelem Capcomu Haruhirem Cudžimotem. A protože se nacházíme v době, kde je spousta herních firem skupována většími společnostmi, padla otázka i na tohle téma.

Redaktorka Bloombergu se konkrétně zeptala, jestli by Capcom přijal potenciální nabídku od Microsoftu. Cudžimoto reagoval poměrně jasně s tím, že by ji "zdvořile odmítl". Byl by prý radši, kdyby si byly obě společnosti rovnými partnery. Jeho zpráva platí i z druhé strany, neboť dodává, že Capcom ani nemá v plánu kupovat jiná studia. Mnohem radši by se zaměřil na externí partnery a organický růst společnosti.

V rozhovoru je zároveň připomenuto, že Capcom chce ročně prodat 100 milionů kopií svých her. A ačkoli za svou primární platformu stále označuje PC, Cudžimoto se chce do budoucna více zaměřit na mobilní porty AAA titulů, které mají k celkovému číslu výrazně přispět. Už letos se dočkáme konverze her Resident Evil Village a Resident Evil 4 Remake na iPhone 15 Pro, Capcom si v téhle souvislosti pochvaluje spolupráci s Applem.

Cudžimoto zároveň říká, že se společnost plánuje více zaměřit na indický trh, který podle něj během následujících deseti let překoná zisky v Číně. Velký potenciál zde vidí právě ve vydávání mobilních portů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama