Capcom hlásí pokles čistého zisku o 90,4%
Novinka Capcom hlásí pokles čistého zisku o 90,4%

Capcom hlásí pokles čistého zisku o 90,4%

Michal Burian

Michal Burian

3

Japonská vydavatelská a vývojářská společnost Capcom oznámila ohromný pokles čistého zisku ve svém prvním čtvrtletí fiskálního roku 2011. Vedení se tak rozhodlo tlačit na pilu a zkrátit vývoj jednotlivých her.

Reklama

První čtvrtletí aktuálního kalendářního roku (od března do června) bylo pro Capcom opravdu katastrofální. Příjmy firmy se propadly o ohromných 90,4% a čistý zisk podle všeho činil pouhých 213 milionů jenů (zhruba 2.400.000 amerických dolarů). Vedení je zklamáno také z prodeje Lost Planet 2 (1,5 milionů kopií) a Monster Hunter Tri (690 000 kusů), přičemž se do těchto dvou her vkládaly velké naděje. Zatímco hry Super Street Fighter IV a Phoenix Wright: Ace Attorney dosáhly plánovaných prodejů – 1,35 milionů kusů a 130 000 kopií (za pouhé dva týdny na japonském trhu).

Za tuhle bídu podle Capcomu může mnoho faktorů, včetně smršťování amerického a evropského trhu, směnné kurzy, mizerné prodeje a zvýšené náklady na vývoj jednotlivých titulů.

Není tedy divu, že se vedení firmy rozhodlo jednat, a to tím způsobem, že začne tlačit na pilu u vývoje her. Má totiž v plánu zkrátit obvyklou dobu vývoje ze čtyř let na dva až tři roky, což bude znamenat, že společnost má za cíl vydávat v průběhu roku více velkých titulů, přibližně tři až čtyři.

Pro úplnost dodejme, že Capcom v současné době zaměstnává okolo 900 lidí a nedávno ohlásil nové projekty, včetně Street Fighter III: 3rd Strike Online Edition, Street Fighter X Tekken, Mega Man Universe a pro Nintendo 3DS Resident Evil: Revelations.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama