Capcom naznačuje remaster obou dílů Resident Evil Outbreak
Novinka Capcom naznačuje remaster obou dílů Resident Evil Outbreak

Capcom naznačuje remaster obou dílů Resident Evil Outbreak

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Dočkáme se návratu oblíbených kooperativních survival hororů?

Reklama

Zatímco stále čekáme na nové informace o chystaném DLC pro Resident Evil Village a také na oznámení dlouho spekulovaného remaku čtvrtého dílu, začínají se objevovat náznaky, že Capcom má ještě jedno eso v rukávu.

Vše začalo, když se na stránkách Resident Evil Portal objevila druhá část historie celé série, v níž byly pokryty díly CODE: Veronica, Outbreak a Outbreak: File #2. Fanoušci si však rychle všimli, že modely zvířat z minisérie Outbreak, které Capcom ukázal, nevypadají stejně jako v původních hrách. Neprošly pouhým upscalem do vyššího rozlišení a je zjevné, že vývojáři jim věnovali větší péči.

Jenže proč tohle všechno? Vylepšoval by Capcom modely pouze pro tyto potřeby? O tom spousta hráčů pochybuje, a proto se začalo hojně spekulovat o tom, že by mohlo jít o náznak blížícího se remasteru. Resident Evil Outbreak se ostatně objevil už v loňském Nvidia leaku. Tehdy jsme měli spíš za to, že šlo o chybu, teď už je ale vydání kolekce opravdu pravděpodobné.

Pokud jste Outbreak nikdy nehráli, tak jenom připomenu, že první díl vyšel v roce 2003 na PlayStation 2 a pokračování následovalo hned o rok později. Obě hry jsou zasazeny do Raccoon City v době vypuknutí nákazy (odtud samotný název Outbreak) a zabývají se především osudy běžných obyvatel města. Oba díly podporovaly lokální kooperaci a dokonce i online multiplayer. Přestože jde pouze o spin-offy, fanoušci si Outbreak velmi oblíbili a dlouho volali po jeho návratu. Vypadá to, že se konečně dočkáme, ačkoli zatím není jasné, kdy přesně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama