Capcom očekává z hlediska prodejů rekordní rok
Resident Evil Novinka Capcom očekává z hlediska prodejů rekordní rok

Capcom očekává z hlediska prodejů rekordní rok

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Resident Evil 2 Remake už překonal hranici 11 milionů prodaných kopií.

Reklama

Japonská společnost Capcom zažívá už několik let po sobě stabilní růst a vypadá to, že ani letos tomu nebude jinak. V pondělí přišla s finančními výsledky za 3. kvartál aktuálního fiskálního roku a vypadají opravdu slibně. Za dosavadních 9 měsíců už se prodalo celkem 29,1 milionů her, v minulém finančním roce to bylo za stejné období "pouze" 25,8 milionů. Ale Capcom má ještě mnohem větší ambice, do konce března chce totiž překonat hranici 40 milionů, což by znamenalo nejúspěšnější fiskální rok za celou historii této firmy.

Zdroj: Capcom
Zdroj: Capcom

Pomoct by měl samozřejmě především Resident Evil 4 Remake, od kterého má společnost vysoká očekávání, ten zamíří na trh 24. března. Stále dobře se však prodávají také starší tituly, jako například Monster Hunter Rise, Devil May Cry 5, Resident Evil 3 Remake a samozřejmě velmi populární předělávka dvojky. Té se jen za třetí kvartál (říjen až prosinec) prodalo 1,1 milionů kusů, což je opravdu úctyhodné číslo vzhledem k tomu, že jde o 4 roky starou hru. Znamená to, že celkově už má na kontě přes 11 milionů prodaných kopií a pomalu, ale jistě dohání Resident Evil 7, který je zatím tím nejprodávanějším dílem z celé série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama