The Great Ace Attorney Chronicles Novinka Capcom oznamuje The Great Ace Attorney Chronicles

Capcom oznamuje The Great Ace Attorney Chronicles

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4

Oba díly této minisérie konečně míří na západ.

Reklama

Přestože je na západě společnost Capcom známá především pro svou hororovou sérii Resident Evil, na kontě mají také několik dalších úspěšných značek a mezi ně patří právě také Ace Attorney. Jde o vizuální novely kombinované s adventurou z právnického prostředí. První díl s názvem Phoenix Wright: Ace Attorney vyšel v roce 2001, a letos tak série slaví 20. výročí. Vývojáři si pro nás přichystali malé překvapení, i když jim už bohužel uniklo před několika měsíci při hackerském útoku na Capcom. Nyní jsme se však dočkali oficiálního potvrzení.

Capcom totiž oznámil The Great Ace Attorney Chronicles, což je kolekce dvou her, které v angličtině ponesou název The Great Ace Attorney: Adventures a The Great Ace Attorney 2: Resolve. První zmíněný titul vyšel už v roce 2015 a druhý o dva roky později, nicméně obě dvě hry tehdy vyšly pouze v Japonsku. To se teď mění, kolekce totiž vyjde i na západě, dostaneme tak samozřejmě i anglické titulky a dabing.

Oba díly se odehrávají na konci 19. století a hlavním hrdinou je Ryunosuke Naruhodo, předek Phoenixe Wrighta. Podíváme se do Japonska, ale i do Anglie. Náplň hry zůstává stejná jako v klasických dílech. Nejprve se vydáme prozkoumat místo činu a následně u soudu vyslýcháme svědky a hledáme kontradikce, abychom dokázali nevinu našeho klienta.

V těchto hrát se pak navíc objevuje postava Sherlocka Holmese, která však kvůli licenčním problémům nemohla být pod tímto jménem i ve verzi pro západní trh, a tak se ze slavného detektiva stal Herlock Sholmes. Musí se Capcomu nechat, že jde o velice zajímavý a vtipný způsob, jak se vyhnout problémům.

Kolekce kromě obsahu původních her přinese také několik bonusů. Můžeme se těšit na pár artworků, speciální videa a 8 miniepizod s názvem "Escapades". Pokud byste si pak chtěli užít pouze příběh a nebaví vás tolik hledání důkazů, vývojáři přidali Story Mode, v němž se hra v podstatě hraje sama.

The Great Ace Attorney Chronicles vychází 27. července na PC, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama