Capcom potvrzuje nový Resident Evil, na starosti ho má tvůrce sedmého dílu
Resident Evil Novinka Capcom potvrzuje nový Resident Evil, na starosti ho má tvůrce sedmého dílu

Capcom potvrzuje nový Resident Evil, na starosti ho má tvůrce sedmého dílu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Oznámení RE9 už zřejmě není daleko, má to být opravdu velké.

Reklama

Dnešní konference Capcomu měla jasný lineup, slibovala nové informace o Kunitsu-Gami, remasteru Dead Risingu a mobilním portu RE7. K poslednímu titulu se na scéně objevil také jeho director Koši Nakaniši, který vyprávěl o tom, jak se s RE7 vrátili ke kořenům celé série. Na závěr svého povídání si ale neodpustil poměrně velké odhalení.

Potvrdil, že v Capcomu vzniká nový Resident Evil. To samozřejmě není nic šokujícího, hlavně jsme se ale díky tomu dozvěděli, že právě on je hlavním kreativním tvůrcem nového dílu, který je velmi pravděpodobně Resident Evilem 9, o němž se v posledních měsících tolik spekuluje.

"Děláme nový Resident Evil," říká Nakaniši. "Bylo opravdu náročné vymyslet, co udělat po sedmičce. Ale přišel jsem na to, a abych pravdu řekl, je to dost velké. Nemůžu zatím sdílet žádné podrobnosti, ale doufám, že se těšíte na den, kdy tak budu moct učinit."

Nakaniši kromě sedmého dílu režíroval také spin-off Revelations či samostatné Mercenaries, jako designer pak pracoval na pátém díle, se značkou už má tedy bohaté zkušenosti.

Po tomto odhalení je každopádně jasné, že Capcom na nový díl začíná oficiálně lákat a plnohodnotné oznámení nebude daleko. Dočkáme se už na srpnovém Gamescomu v rámci Opening Night Live, na Tokyo Game Show v září či snad na prosincových The Game Awards? Budeme se muset nechat překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama