Capcom převzal vývoj remaku hry Resident Evil 4
Resident Evil 4 Remake Novinka Capcom převzal vývoj remaku hry Resident Evil 4

Capcom převzal vývoj remaku hry Resident Evil 4

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Původně bylo hlavním studiem M-Two, to se však po kritice RE3 změnilo. Hra by měla dorazit v roce 2023.

Reklama

Ve čtvrtek jsme mohli sledovat očekávanou RE Showcase, ve které Capcom představil podrobnosti o hře Resident Evil Village, novém multiplayer titulu a seriálu Resident Evil: Infinite Darkness. To jsme se dozvěděli oficiální cestou, s velmi zajímavou informací teď však přišel také magazín VGC, který se odkazuje na své zdroje.

Že se pracuje na remaku Resident Evilu 4, je nyní spíš takové veřejné tajemství. Původně jsme však měli za to, že hlavním studiem, které na hře pracuje, je M-Two. Společnost, jež založil veterán z Capcomu a PlatinumGames Tecuja Minami. Firma se podílela už na vývoji remaku Resident Evilu 3 a jejich další velký projekt měl být právě RE4.

To už však neplatí, VGC informuje o tom, že M-Two byli odstraněni z pozice hlavního studia, které na remaku pracuje, a jejich podíl na dalším vývoji byl výrazně snížen. Vedoucí pozici převzala první divize Capcomu, která se postarala o většinu her ze série Resident Evil, včetně remaku dvojky nebo aktuálního Village.

Důvod pro tuto změnu měly být neshody mezi oběma studii. M-Two se chtělo po kritice RE3 striktně držet originálu, zatímco Capcom chce více experimentovat a přidat do hry nové prvky. Celý vývoj byl údajně částečně restartován a remaku bychom se tak měli dočkat až v roce 2023, což už ale naznačovaly dřívější úniky.

Připomeňme, že původní Resident Evil 4 vyšel v roce 2005 na GameCube a následně se pomocí portů dostal na spoustu dalších platforem. Byl to poslední díl, na kterém se podílel otec celé série Šindži Mikami, a zároveň šlo o jednu z prvních her vůbec, která využívala pohled přes rameno, jenž je dnes ve hrách naprosto běžný. Mezi fanoušky jde o jeden z nejoblíbenějších dílů a není tedy divu, že se Capcom pustil do vývoje remaku. Navíc je zde určitá podobnost s Village a teoreticky by tak mohlo dojít ke sdílení některých assetů mezi oběma projekty.

Nejdřív nás však samozřejmě čeká již zmiňovaný Resident Evil Village. Ten vyjde 7. května letošního roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Hru si můžete předobjednat v Xzone. Pokud vlastníte konzoli PlayStation 5, už teď si můžete vyzkoušet demo s názvem Maiden. Někdy během jara by pak mělo vyjít další demo, tentokrát už na všechny platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama