Capcom znovu zpřístupnil starší verze her Resident Evil 2, 3 a 7
Resident Evil 2 Remake Novinka Capcom znovu zpřístupnil starší verze her Resident Evil 2, 3 a 7

Capcom znovu zpřístupnil starší verze her Resident Evil 2, 3 a 7

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Ty nové jsou mnohem náročnější a mají i další problémy.

Reklama

Před pár dny vyšly next-gen upgrady pro Resident Evil 7 a remaky druhého i třetího dílu. Nové verze nabízí podporu ray tracingu či 3D audia a další vylepšení. Kromě konzolí aktuální generace jsou však dostupné také na PC a hráči z updatů vůbec nebyli nadšení.

Vylepšené hry totiž požadují API DirectX 12, s čímž mohou mít problém některé starší grafické karty. Ray Tracing je pak velmi náročný a problém s ním mají i velmi výkonné stroje. Nové verze navíc trpí i na různé glitche a nejsou kompatibilní s většinou módů.

Na rozdíl od konzolí nebyla na PC možnost přejít zpátky na starší verze, což se hráčům samozřejmě nelíbilo a žádali Capcom, aby je vrátil. Japonská společnost reagovala velmi rychle, už ve čtvrtek ráno oznámila, že u všech tří her starší verze vrací. Kdo má zájem na ně zpátky přejít, může tak učinit.

Problémy se nevyhnuly ani verzím pro konzole. Zatímco sedmička běží i s ray tracingem stabilně na 60 FPS, u dvojky a trojky je v režimu s RT efekty framerate poměrně nestabilní. Uvidíme, jestli to Capcom v budoucnu vyřeší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama