CD Projekt aktualizoval prodeje hry Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077 Novinka CD Projekt aktualizoval prodeje hry Cyberpunk 2077

CD Projekt aktualizoval prodeje hry Cyberpunk 2077

Martin Pritula

Martin Pritula

85
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nejspíš budete překvapeni, jak moc se hře navzdory všemu daří.

Reklama

Po oznámení obrovského množství předobjednávek hry Cyberpunk 2077 tu máme nové údaje, které reflektují skutečné prodeje hry ke 20. prosinci letošního roku, po odečtení veškerých vracených kopií. Toto číslo překročilo 13 milionů prodaných kusů hry, což z Cyberpunku 2077 potenciálně činí nejsilnější start RPG hry všech dob (Fallout 4 prodal za první den 12 milionů kopií, ale toto číslo ve skutečnosti zahrnuje pouze kusy hry, rozeslané do obchodů, zatímco Cyberpunku se již 13 milionů opravdu prodalo koncovým zákazníkům). Množství refundací bohužel zpráva nezmiňuje, ale velmi důrazně podtrhuje, že jej odečetla.

Jak komentuje nezávislý analytik Benji-Sales, tato čísla jsou srovnatelná s těmi nejsilnějšími herními značkami například od Rockstar Games (GTA, Red Dead Redemption) či Activision (Call of Duty). Pokud se firma bude nadále intenzivně věnovat opravování a vylepšování hry (CDPR jsou poměrně proslulí tzv. Post-launch support", tedy podporou Zaklínače 3 po jeho vydání), je pravděpodobné, že by také prodeje Cyberpunku 2077 mohly mít velmi dobrou výdrž. Tím spíš, že nás teprve čeká vylepšená verze pro obě nové konzole. Za zmínku jistě stojí, že navzdory kritice, která směřuje především na neuspokojivý technický stav hry, hra zatím vítězí i v naší čtenářské anketě o hru roku.

Jak je patrné z poslední věty zprávy, jejím cílem je uklidnění akcionářů, že je hra prodejně velmi úspěšná.

Oficiální zpráva CD Projektu:

Správní rada CD PROJEKT SA se sídlem ve Varšavě, tímto oznamuje, že na základě zpráv získaných z digitálních distribučních platforem a údajů shromážděných od distributorů fyzických kopií odhaduje, že do 20. prosince včetně se prodalo více než 13 milionů kopií hry Cyberpunk 2077. Toto číslo představuje odhadovaný objem maloobchodních prodejů napříč všemi hardwarovými platformami (a bere v potaz odečtené vratky, nahlášené obchodními partnery v kamenným obchodech i digitálních obchodech). Tato čísla tedy odpovídají hodnotě prodaných kusů, po odečtení kopií, nahlášených emailem přímo skrz kampaň „Help Me Refund," k datu publikování této zprávy.

Správní rada se rozhodla zveřejnit tyto informace v podobě současné zprávy kvůli potenciálnímu dopadu na rozhodování investorů.

Cyberpunk 2077 vyšel s českými titulky 10. prosince pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia.

Díky zpětné kompatibilitě je možné jej hrát také na PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Zakoupit hru můžete v Xzone, kde momentálně najdete i sběratelskou edici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama