Čeká nás Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike: Global Offensive Novinka Čeká nás Counter-Strike: Global Offensive

Čeká nás Counter-Strike: Global Offensive

Martin Cvrček

Martin Cvrček

99

<strong>OFICIÁLNÍ OZNÁMENÍ</strong>. Jak to tak vypadá, po několika dlouhých letech nás konečně čeká nový Counter-Strike.

Reklama

Aktualizace #2 - Oficiální oznámení

Valve prostřednictvím oficiální tiskové zprávy oznámilo Counter-Strike: Global Offensive. Hra vyjde na začátku příštího roku pro PC (Steam), PlayStation Network, Xbox Live Arcade a Mac.

Půjde o pokračování týmové akce, která vyšla již před 12 lety (první CS beta proběhla v srpnu roku 1999).

Nicméně, Global Offensive nabídne nové mapy, postavy, zbraně… zkrátka půjde o aktualizovanou verzi klasického Counter-Strike obsahu. Kromě toho hra obsáhne nové herní módy, matchmaking, přepracovaný systém peněz a mnoho dalšího.

"Counter-Strike se stal nejhranější on-line počítačovou akční hrou na světě, a to téměř okamžitě po vydání. I v dnešní době je CS nejhranější hrou na světě. Po celém světě se prodalo více než 25 milionů kusů," řekl Doug Lombardi, šéf marketingu ve Valve. "Global Offensive bude rozšíření oceňovaného Counter-Strike."

Aktualizace

Na serveru PlayZone.cz se objevily další zajímavé informace. Předně, Global Offensive nemá nahradit CS Source ani 1.6. Co mnoho hráčů asi nepotěší, hra je podle posledních informací primárně na konzole, vydání na PC je spíše bonus.

Podle všeho se dost podobá Half-Life 2: Deathmatch, přičemž čekejme match making, přepracovaný systém peněz, a mapy více přizpůsobené konzolovému stylu hraní, tedy bez mnoha chodeb a tím pádem i soubojů nablízko. Ještě k tomu se budeme muset rozloučit s recoil.

Informace ještě tvrdí, že oblíbený SourceTV není pro tvůrce prioritou, nicméně se aspoň snaží, aby byly všechny zbraně vyrovnané. Na závěr dobrá zpráva. Údajně probíhá jednání o budoucnosti CS: Source, tudíž nás nejspíš čekají další hodnotné updaty.

Původní zpráva

Vše začalo názvem, jenž na vás září z nadpisu. Ten vyšel na světlo světa díky tomu, že několik testerů na svůj Twitter napsalo, že mělo tu čest zkoušet nový CS s podtitulem Global Offensive.

Normálně by se něco takového zařadilo do seznamu nepodložených spekulací, nicméně zanedlouho napsal zaměstnanec Valve pod nickem Cliff na Steam fórum, že název je skutečný. Jinak řečeno, můžeme se začít těšit na nový Counter-Strike.

Podle současných informací můžeme očekávat něco jako Counter-Strike: Source rozšířený o pár prvků z CS 1.6, přičemž nás čekají pozměněné a rozšířené zbraně, včetně nových granátů. Stejně tak bude Global Offensive obsahovat i prostřelitelné zdi (hra běží na nové verzi Source enginu)

Dobrou zprávou je, že bude Global Offensive zaměřené na progamingovou scénu, nicméně bude přítomný i Casual mód, jehož název snad mluví za vše. K tomu není od věci doplnit, že kromě PC, o nějž jde samozřejmě především, se hra dostane i na konzole. A pokud jde o mapy, zatím můžeme čekat předělávky původních kousků.

Doufejme, že se další informace dozvíme co nejdříve. A když už se Valve odhodlalo k oznámení (a snad i brzkému předvedení) nového Counter-Strike, co takhle už konečně ten Half-Life?

thx Half-Life2.sk a PlayZone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama