Čeká nás odhalení Half-Life 2: Epizody 3?
Dota 2 Novinka Čeká nás odhalení Half-Life 2: Epizody 3?

Čeká nás odhalení Half-Life 2: Epizody 3?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

<strong>AKTUALIZACE</strong>. Že by už konečně? Že by? Stále nic oficiálního, ale přesto se nedávno objevily zajímavé informace.

Reklama

Aktualizace: Valve rozprášilo spekulace o možném Half-Life, když potvrdilo, že zdrojový kód klienta ve hře DotA 2 neodkazuje na další dobrodružství Gordona Freemana.

Původní zpráva

Vzhledem k tomu, že vydání veřejné betaverze Doty 2 je navzdory slibům z GamesComu stále v nedohlednu, resp. neví se o ní vůbec nic, rozhodl se jeden ze současných testerů leaknout aktuálního herního klienta a trochu se prohrabat v jeho souborech. To, co v nich objevil, zní pro každého fanouška víc než zajímavě.

Kromě toho, že narazil třeba na příběhy všech hrdinů, základy pro in-game obchod nebo ikony schopností, objevil i pár řádků, které nám k Dotě 2 nějak nesedí. Konkrétně jde o toto:

/src/game/server/ep3/weapon_icegun.cpp

/src/game/server/ep3/weaponizer_concrete.cpp

/src/game/server/ep3/weaponizer_liquid.cpp

/src/game/server/ep3/weaponizer_metal.cpp

/src/game/server/ep3/weapon_flamethrower.cpp

/src/matchmaking/matchmaking_episodic

Jenom slepec by si nevšiml zkratky „ep3“, což nemůže být nic jiného, než Half-Life 2: Episode 3. Řádky samotné navíc leccos slibují, hlavně Icegun a Flamethrower, alias příhodné hračky pro boj v arktických oblastech, kde se má další Half-Life odehrávat. Poslední řádek pak napovídá, že nás možná čeká i multiplayer.

Podle nás rozhodně lepší než nic, koneckonců to není poprvé, co se něco takového stalo, fanoušci kdysi v editačních nástrojích Alien Swarm objevili podobné řádky týkající se Combine Advisorů, kteří se v dalším díle určitě objeví a sehrají důležitou roli. To se bohužel stalo zhruba před rokem, takže je otázka, jestli tento případ nedopadne stejně a nezmizí v propadlišti dějin.

V poslední době se však těch náznaků objevilo poněkud víc. Nejen nedávný rozhovor s bývalým členem Valve, my máme na mysli něco, o čem jsme vás ještě neinformovali. V souvislosti s ohlášením 35 milionů aktivních uživatelů Steamu se Valve pochlubilo, že pracuje na vylepšení jejich Source enginu a celé oficiální prohlášení zakončili větou „And it’s about to get even better“, což se dá vykládat vícero způsoby, klidně i v souvislosti s ohlášením Epizody 3 či plnohodnotného třetího dílu.

Naše naděje se v současné době upínají k brzkému EuroGamer Expo, kde je jistá šance, že se dočkáme něčeho konkrétního. My bychom za to byli opravdu rádi, ani nevíte, jakou radost by nám udělalo, kdybychom mohli ve vší oficálnosti vydat novinku s titulkem „Další Half-Life konečně představen“, nejlépe s deseti vykřičníky a v doprovodu traileru, řady screenshotů a omluvy Valve za to dlouhé čekání. Stále však nezbývá, než čekat a doufat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama