Čeká nás poslední „normální“ generace konzolí?
Novinka Čeká nás poslední „normální“ generace konzolí?

Čeká nás poslední „normální“ generace konzolí?

Michal Burian

Michal Burian

28
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Ubisoft si myslí, že se po nástupcích PS4 a Xboxu One začne využívat cloud.

Reklama

V posledních měsících se debatuje o záměru Sony přivést na trh nástupce úspěšné konzole PlayStation 4. Z mého pohledu k tomuto oznámení dojde nejdříve příští rok, letos nemá pro japonskou společnost cenu představovat nový hardware, když má v zásobě tolik skvělých her. Yves Guillemot, spoluzakladatel a generální ředitel Ubisoftu (hry Assassin's Creed, The Division, Far Cry nebo The Crew) se zamyslel nad budoucností a podle něj nás čeká poslední „normální“ generace konzolí. Poté se má Sony s Microsoftem zaměřit na cloud a začít ho postupně využívat.

„Myslím, že uvidíme další generaci, ale je tu velká šance, že krok za krokem bude v konzolích méně a méně hardwaru. Časem bude streamování pro mnoho hráčů přístupnější a nebude nutné mít doma velké konzole. Bude ještě jedna generace konzolí a poté začne streamování,“ řekl Guillemot v rozhovoru pro Variety a dodal, že už dnes hry využívají cloud servery, což má postupně vzrůstat.

Testování cloudu můžeme vidět již dnes. Stačí se podívat na PlayStation Now. Sony sice u nás oficiálně tuto službu nenabízí, ale ve světě jde o knihovnu čítající přes 650 her z PS4, PS3 a PS2, které můžete hrát na PlayStationu 4 a PC. Služba stojí 10 dolarů měsíčně, roční členství 100 dolarů. Cloud má mít podle šéfa Ubisoftu výhody, hráči hlavně ušetří za konzoli (bude ve stylu AppleTV).

Souhlasíte s Guillemotem? Nebo si myslíte, že klasické konzole tu s námi budou mnohem déle? Dle mého je to využívání cloudu možné, ale nejprve musí být na většině území k dispozici širokopásmové připojení k internetu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama