Celosvětové uvedení Nintenda NX na trh připadlo až na březen 2017
Novinka Celosvětové uvedení Nintenda NX na trh připadlo až na březen 2017

Celosvětové uvedení Nintenda NX na trh připadlo až na březen 2017

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10

Vydání nové Zeldy pro Wii U bude ale díky tomu odloženo.

Reklama

Nová konzole od Nintenda, s kódovým označením NX, se podle poslední zprávy od společnosti dostane na pulty obchodů celosvětově až v březnu roku 2017.

„Co se týče našeho specializovaného podnikání v oboru herních platforem, vyvíjí Nintendo v současné době herní platformu s kódovým označením NX, nabízející úplně nový koncept," dočteme se v prohlášení. „NX odstartuje na celém světě v březnu 2017."

Odhadované hardwarové a softwarové prodeje NX jednotek se mají promítnout do finančního odhadu Nintenda, končícího 31. března 2017. Nintendo ale stále není ochotno sdělit nějaké konkrétní informace k hardwaru ani softwaru nové konzole, protože jde podle jejich slov prozatím pouze o "provizorium".

Špatnou zprávou je to, že NX nebude k vidění na letošní červnové E3 v Los Angeles, ale bude představeno až někdy později, v průběhu letošního roku. Možná v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem.

Společně s informacemi o nové konzoli, oznámilo Nintendo odložení původně naplánovaného vydání Wii U verze nové hry ze série The Legend of Zelda z roku 2016 na březen 2017. Podle slov Nintenda je důvodem "další zlepšení kvality", ale vypadá to spíše na sjednocení vydání obou verzí hry, která je právě ve vývoji i pro konzoli NX. Nová The Legend of Zelda ve verzi pro Wii U je ale důvodem účasti Nintenda na letošním E3, kde ji uvidíme v hratelné podobě.

Podívat se ale můžete aspoň na úplně nový koncept ze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama