Celý The Outer Worlds v 30 minutách
The Outer Worlds Novinka Celý The Outer Worlds v 30 minutách

Celý The Outer Worlds v 30 minutách

Michal Jonáš

Michal Jonáš

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Nintendo Switch Switch

Jaké jsou průměrné časy dohrání mimo tento rekordní speedrun?

Reklama

Ano, musíme dát za pravdu těm, kteří tvrdí, že výtečné RPG The Outer Worlds (naše recenze 9/10) je velmi krátkým herním zážitkem. Když jeho kampaň pokoříte prakticky za půl hodinky, tak je to jasné. Samozřejmě se jedná o speedrun, tedy co nejrychlejší proběhnutí celé hry na jediný zátah. Ten rekordní má v The Outer Worlds aktuálně hodnotu 30:54 minut, což je fantastický výsledek.

Samozřejmě nutností je rychlé cestování a maximálně vylepšený běh. Nicméně speedruner upižlal potvory prakticky jen se základními zbraněmi. A slabé povahy musí přijmout fakt, že při takto ultra rychlém hraní musíte zabíjet takřka všechny nehratelné postavičky. A pak že to nejde, když byl finální bosák zlikvidován během jediné čtvrtminuty! Takže ve videu pozor na spoilery. Nicméně tempo je tak vražedné, že si stejně ničeho moc nestačíte všimnout...

Zdržujícím prvkem jsou všudypřítomné nahrávací obrazovky při přechodu mezi lokacemi, které sice trošku otravují, ale zase jsou vyplněny desítkami velmi pěkně nakreslených cedulí a plakátků s propagandou (také vám připomínají staré fallouty nebo bioshocky?), pohlednicemi z různých lokací ve hře a vědeckými nákresy zdejší roztodivné fauny. Ostatně výběr těch nejhezčích jsem vytípal do vlastní velké galerie, na níž se podívejte ZDE.

A speedrunera šlechtí, že tento čas nepokořil za pomoci nějaké chyby ve hře. Každopádně se dá čekat boj o to, komu se jako prvnímu podaří stlačit čas pod tu půlhodinku. Na jednu stranu jsou tyto pokusy úchvatné, zejména, pokud se jedná o nějakou hodně obtížnou hru, ale na tu druhou takový přístup by mě ale vůbec nebavil. Když už, tak si chci hru co nejvíce užít a prožít, tudíž tak většinou nikam nepospíchám. Prostě kochačka, pohoda jazz, a užívám si každý metr hry. A co vy, máte to stejně, nebo to berete hopem, abyste už měli co nejdříve dohráno?

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?662=&v=NgD_FYT0_ac[/embed]

 

U normálních hráčů jsou průměrné časy na dokončení hry následující: Pouze hlavní linka bez absolvování vedlejších misí zabere kolem 11 hodin. Hbitější hráči celou hru dokončí za 18 hodin a průměrný čas na komplet plnění hlavních i vedlejších úkolů je stále velmi solidních 28 hodin. A ti, kteří se hodně kochají, tak průměrně dokončí hru za 36 hodin. Mně komplet dohrání bez většiny vedlejších misí zabralo 26 hodin.

 


 

The Outer Worlds je samostatně k dispozici na PC v Evropě pouze v digitální edici z Epic Game Store/Microsoft Store od 59,99 EUR (cca 1530,-), protože krabicovky jsou v prodeji pro PC jen v zámoří. Na konzolích si můžete zvolit jak digitálku za 1489,- (Microsoft Store), resp. 1499,- (PlayStation Store), tak i krabicovku (na Xzone za 1599,-). Hra je také součástí služeb Xbox Games Pass a Xbox Games Pass pro PC (s Windows 10).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama