Cenu, datum vydání a herní lineup Switche se dovíme 12. ledna
Pokémon Sun and Moon Novinka Cenu, datum vydání a herní lineup Switche se dovíme 12. ledna

Cenu, datum vydání a herní lineup Switche se dovíme 12. ledna

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Prezentace bude živě vysílána po celém světě. Nintendo navíc dlouhodobě věří konzoli 3DS.

Reklama

Prezident Nintenda Tatsumi Kimishima oznámil během finanční prezentace společnosti, konané včera v Tokiu, nový live stream s názvem Nintendo Switch Presentation 2017. Ten se bude konat 12. ledna 2017 a dovíme se v něm všechny "hlavní údaje" o nové konzoli Nintendo Switch.

Na tuto akci budou pozvána média, finanční analytici a obchodní partneři a bude živé vysílána po celém světě. Podle zprávy se dovíme datum startu prodeje a cenu Nintendo Switche, stejně jako lineup her pro konzoli, které jsou v současné době ve vývoji.

Kimishima také oznámil, že podobná akce ohledně Nintenda Switch proběhne pro pozvaná média, partnery a taky spotřebitele v USA a v Evropě, ale tyto prezentace budou někdy v pozdějších termínech. Současně se ale připravují také další prezentace konzole, na které bude zvána široká veřejnost. Podrobnosti o těchto akcích budou ale oznámeny taky někdy později.

Přesný čas live streamu Nintendo Switch Presentation 2017 bude oznámen prostřednictvím sociálních sítí a stránek Nintenda v příštích týdnech.

Pro teď ale již víme, že se Nintendo Switch začne prodávat celosvětově v březnu roku 2017 a že konzoli podpoří spousta známých vydavatelů a vývojářů, namátkou EA, Ubisoft, Activision, Bethesda, Capcom, Sega, Codemasters, From Software, Square Enix, Take-Two, Warner Bros, Epic Games, Bandai Namco, THQ Nordic Games, Spike Chunsoft, Gust, Marvelous, Atlus anebo Grasshopper Manufacture.

V souvislosti se včerejší finanční zprávou je už jasné, proč se dále bude v dlouhodobém horizontu Nintendo více zajímat o zachování podpory pro 3DS než pro Wii U. Celosvětové prodeje Nintenda 3DS dosáhly čísla 61,57 milionů kusů. Her pro 3DS se prodalo 293,4 milionů kusů. Z toho lehce vyplývá, že o 3DS mají stále fanoušci Nintenda zájem. A také o hry na tuto konzoli.

Naproti tomu si Wii U nevede tak dobře. Jeho celosvětové prodeje se dostaly na 13,36 milionů kusů, což je jen o něco málo více než pětina prodaných 3DS. Hry pro Wii U skončily na čísle 92,35 milionů kusů.

V prognóze Nintenda pro oba herní systémy očekává společnost prodej 6 milionů kusů 3DSka (na celém světě) a stejně tak asi 55 milionů her pro tuto konzoli. U Wii U ale Nintendo předpokládá pouze nějakých 800 000 kusů konzole a pouze 14 milionů her.

U Switche Nintendo očekává, že se hned během vydání prodají dva miliony kusů.

Prodeje Nintenda 3DS navíc jistě stoupnou ještě díky blížícímu se vydání Pokémonů Sun a Moon, do kterého zbývá méně než jeden měsíc a už teď to vypadá, že půjde o jeden z největších prodejních trháků tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama