Čerstvé detaily z Raccoon City
Resident Evil Novinka Čerstvé detaily z Raccoon City

Čerstvé detaily z Raccoon City

Michal Maliarov

Michal Maliarov

4

Po krátké odmlce se zajímavě vypadající akční řezanice z univerza Resident Evilu vrací v nové vlně informací.

Reklama

Po relativně výstižných oficiálních informacích přichází červencové číslo časopisu OPM a popisuje titul Resident Evil: Operation Raccoon City o něco více. Především se zaměřuje na multiplayerovou složku. A na co se můžeme v novém podání klasiky těšit?

- hra nabídne čtyři rozdílné třídy postav: Recon, Medic, Surveilance a Heavy Weapons. Jak již lze poznat z názvů, Recon je průzkumník, který vsadí na rychlost a obratnost, zatímco takový Heavy Weapons hráč se postaví doprostřed ulice s rotačákem a nechá za sebe mluvit činy.

- každá ze tříd bude mít k dispozici devět rozličných schopností a dvanáct druhů zbraní. Hráči si samozřejmě mohou v jednu chvíli moci vybrat pouze po jedné z každé oblasti, což nechává nepřátele na holičkách. Co má ten za rohem zrovna v báglu?

- hlavním multiplayerovým módem bude Team Attack Mode, kde se o vítězi rozhoduje dle bodů, nikoliv killů. Obyčejné zabití vám přinese pět bodů, mnohem více ale tým dostane za spolupráci. Stačí tak nastavovat léčky pro hordy zombií, lákat je do pasti, spolupracovat a odchytávat tužší nepřátele jako je Hunter a další.

- kromě zombií se proti vám postaví i více zmutovaní kolegové. Najdete mezi nimi Huntera, Tyranta, vojáky Spec Ops a ano, Leona Kennedyho.

- hra se od původní šablony série liší hlavně v systému soubojů. Konečně tak budeme moci mířit za běhu, skákat do krytu či střílet naslepo. Chybět nebudou ani rvačky tělo na tělo, kde se dočkáme pořádně vysokých kopů s otočkou.

- budeme využívat zombíky jako živé (mrtvé?) štíty.

- hra bude rozpoznávat různé části těla a lidskou anatomii. Pokud tak zombíka střelíte do ruky a jen ho „škrábnete“, nově vytvořené zranění přitáhne pozornost okolních mručících kolegů a vy tak takticky zdrhnete.

Po prvních zmínkách jsme byli k Operation Raccoon City značně nedůvěřiví. Čím více se ale hra začíná odhalovat, tím více začínáme chápat, že na nás možná čeká párádní týmová řezanice z oblíbeného prostředí. A to si necháme líbit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama