Červencové herní menu 2014
Speciály Článek Červencové herní menu 2014

Červencové herní menu 2014

Michal Burian

Michal Burian

19

Prázdniny, brigády, dovolené a několik her, které stojí za pozornost.

Reklama

Ve školách začaly vytoužené prázdniny, děti si užívají volna, shánějí brigády, a dospělí plánují dovolené. Stejně je na tom i herní svět, který si po titulech jako Dark Souls 2, Diablo 3: Reaper of Souls, inFamous: Second Son, Titanfall, South Park: The Stick of Truth, Trials Fusion, Elder Scrolls Online, Watch Dogs, Tropico 5, Mario Kart 8, Wolfenstein: The New Order, Sniper Elite 3, Murdered: Soul Suspect nebo GRID: Autosport dává lehčí volno.

Během červencového letního měsíce nás čeká pouze hrstka her, které zabaví při čekání na pecky plánované na podzim. Pojďme se na těch pár vyvolených společně popořadě podívat.

1. července vyšla handheldová PlayStation Vita verze dobrodružné malované plošinovky Child of Light od Ubisoftu, kterou od konce dubna můžete hrát na všech možných platformách (recenze 8/10).

Ve stejný den se v rámci PlayStation Plus pro PS4 objevila akční plošinovka Guacamelee! v edici Super Turbo Championship. O den později si mix nejlepšího z mexické kuchyně můžete užívat i na Xboxu One, Xboxu 360 a Wii U. Recenze 9/10.

2. července si na iPhone budete moci zahrát strategii Sid Meier's Civilization Revolution 2. Jde o pokračování prvního dílu. Dvojka byla navržena od základu pro mobilní zařízení, včetně ovládání a grafiky. Opět povedete svou civilizaci do moderní doby a budete muset dosáhnout vítězství za použití militaristických, kulturních nebo hospodářských a vědeckých prostředků. Na Android o něco později.

3. července se vás bude snažit zlákat nezávislé RPG se strategickými prvky Shattered Planet pro PC (17. července pro Mac). Slibuje procedurálně generované levely, přes 200 různých věcí, včetně mečů, a desítky mimozemských příšer.

Máme tu další plošinovku, tentokrát 2D akční adventuru Abyss Odyssey s náhodně generovanými úrovněmi od tvůrců Zeno Clash. Pokud ji dáte šanci, tak si do kalendáře poznamenejte 15. července pro PC. Konzolové PS3 a Xbox 360 verze o něco později.

Nás se to sice moc netýká, jelikož u nás bude Xbox One dostupný oficiálně až od 5. září. Nicméně, 22. července se na zahraničních trzích objeví GOTY edice závodního titulu Forza Motorsport 5. Bude obsahovat všechny dosud vydané dodatečné balíčky.

22. července zvolají hurá milovníci Oddworld, právě v tento den bude vypuštěna PlayStation 4 verze Oddworld: New 'n' Tasty - HD remake Oddworld: Abe's Oddysee. Na další platformy jako PC, PS3, PSV, Wii U, Mac a Linux později.

Dostáváme se k tomu nejzajímavějšímu a nejočekávanějšímu v měsíci červenec. Ano, mám na mysli The Last of Us: Remastered pro PS4, které spatří světlo světa 29. července. Loňský survival thriller s Joelem a Ellie se konečně ve vylepšeném provedení podívá na novou konzoli od Sony. Kromě všem DLC balíčků (včetně příběhového prequelu) slibuje lepší grafické zpracování s novými efekty a detaily, stejně tak by mělo běžet při frekvenci 60 snímků za sekundu.

V dosud nestanovený den bude vypuštěna čtvrtá epizoda druhé sezóny The Walking Dead od Telltale Games. Nese podtitul Amid The Ruins.

Herní menu tentokrát uzavřeme National Treasure edicí Saints Row 4. Kromě samotné hry v balení naleznete všech 29 DLC, včetně Grass Roots Merica! gunu. Prodávat se bude za 29,99 dolarů (cca 605 korun), hodnotu má ovšem prý 60 dolarů.

Za celou redakci Zing.cz vám přežiji pohodové léto, užijte si sluníčka, dávejte na sebe pozor a nezapomeňte nás sledovat, i přes letní prázdniny vám budeme servírovat novinky z herního světa, stejně tak recenze a mnoho dalšího. Prozradím jen to, že narozeninová soutěž o Watch Dogs nebyla zdaleka poslední ;-)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama