Červnové herní menu
Speciály Článek Červnové herní menu

Červnové herní menu

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Jaké hry si budeme moci zahrát v průběhu tohoto měsíce?

Reklama

Červen je znamení největšího svátku ve světě počítačových her - E3 v Los Angeles, který zastíní všechno ostatní. Přesto vývojářské celky a společnosti tento měsíc nepřeskočí a vydávají své hry.

V červnu se můžeme těšit na černého koně v podobě akčního RPG titulu Vampyr, budovatelskou strategii, kde se staráme o dinosaury, několik závodních her, Crashe na dalších platformách nebo na rozšíření line-upu Nintenda Switch.

Vampyr

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 5. června
  • Lokalizace: Ne

Akční RPG Vampyr já osobně označuji za černého koně letošního roku. Jde o hru, která by mohla příjemně překvapit. Za vývojem stojí francouzské studio Dontnod Entertainment, vytvořilo přehlížené Remember Me pro Capcom a skvělou epizodickou adventuru Life is Strange pro Square Enix. Tentokrát se tvůrci dohodli s Focus Home Interactive a společně vdechnou život upírům v uličkách temného Londýna.

V titulu Vampyr se vžijeme do doktora Jonathana Reida, jenž se z války vrací do rodného Londýna. V hlavním městě Velké Británie řádí smrtící španělská chřipka. Ulice Londýna jsou ochromeny nemocí, násilím a strachem. Ti, kteří jsou natolik bláhoví či zoufalí nebo mají takovou smůlu, že se ocitnou na ulici v tomto naprosto chaotickém a strašidelném městě, padnou za oběť těm nejnepolapitelnějším dravcům, kteří v Británii řádí: upírům. Jedním upírem je kousnut i náš hlavní protagonista. Jonathan si musí vybrat, koho zvolí za svou oběť, aby se nakrmil, posílil a mohl využívat svých speciálních schopností z rozmanitého stromu. Prominentní doktor se snaží porozumět svému novému soužení. Autoři tvrdí, že jeho výprava plná intuice, objevů a úsilí se promění ve smrtící drama, když se bude snažit zastavit svou nezkrotnou žízeň, která ho neustále nutí ničit lidské životy. Přitom přísahal, že bude lidi léčit a chránit.

„Zatímco se budete snažit uchovat si to, co zůstalo z vašeho lidství, vaše rozhodnutí budou mít vliv na osud vašeho hrdiny během pátrání po odpovědích v dusícím se mlhavém městě, které se snaží vypořádat s dozvuky španělské chřipky,“ láká tisková zpráva.

Recenzi hry Vampyr si na Zingu přečtete již zítra.

Vampyr koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

The Crew 2

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 29. června
  • Lokalizace: Ne

Větší, lepší, zábavnější. Tak by se dalo ve zkratce popsat pokračování arkádových závodů The Crew od Ubisoftu. Německé studio Ivory Tower za podpory francouzského vydavatele nás opět vezme do rozmanitých a obrovských Spojených států amerických, kde si zajezdíme v nabušených sporťácích, off-road speciálech, na motorkách a nově budeme moci usednout do člunů nebo chytnout knipl a proletět se v letadlech.

Ubisoft u The Crew 2 láká na to, že hranice v této hře neexistují. Projedeme se po ikonických místech USA a prý překonáme všechny myslitelné i nemyslitelné závodní rekordy. Zároveň si budeme moci svůj závodní stroj všemožně upravit a vylepšit, což by mohlo potěšit příznivce lehčího tuningu.

Více o The Crew 2 v našich dojmech z hraní uzavřené bety.

The Crew 2 koupíte na v Xzone.cz a GameExpres.sk.

Jurassic World Evolution

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 12. června
  • Lokalizace: Ne

RollerCoaster Tycoon byl ve své době nejlepší budovatelskou strategii, která dokázala zabavit na desítky až stovky hodin, kdy jsme stavěli horské dráhy, kolotoče, cestičky, sázeli stromy, starali se o návštěvníky a celkově dohlíželi na chod vlastního, vysněného zábavního parku. Reinkarnace této série se ale nepovedla, naštěstí v listopadu 2016 vyšel Planet Coaster, jenž překonal všechno a stal se novým králem budovatelských/manažerských strategií. Sebe sama budou chtít vývojáři ze studia Frontier Developments překonat v polovině června s Jurassic World Evolution.

Jurassic World Evolution nás zve na návštěvu tropického souostroví Las Cinco Muertes a nabídne příležitost vybudovat na něm svůj vlastní dinosauří park. Přivedeme k životu majestátní dinosaury, kteří v lidech vyvolávají úžas, ale zároveň i vzbuzují pocit ohrožení. Ve jménu vědy, pro zábavu nebo v zájmu bezpečnosti vybudujeme nejistý svět, v němž si život vždy najde cestu. To vše za podpory bioinženýrství a pomocí propracovaných manažerských nástrojů. Mluví se dokonce o tom, že budeme moci vytvořit jedinečné, dosud neviděné druhy dinosaurů. Budování a starání se o park společně s kombinováním různých NDA by mohla být dobrá zábava.

Jurassic World Evolution ve verzi pro PS4 a Xbox One koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

OnRush

  • Platformy: PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 5. června
  • Lokalizace: Ne

Spojte oblíbenou sérii MotorStorm a Trackmanii a vznikne vám OnRush. První jmenovanou hru nezmiňuji náhodnou, po uzavření Evolution Studios totiž velká část tvůrců MotorStormu a DriveClubu prchla ke Codemasters, kde dostali šanci pracovat na OnRush. Jde o bláznivé a adrenalinové závody, v nichž nebude stačit pouze vyhrát, ale získat co nejvíce bodů, a to v bugině i na motorce.

Základní princip hry je jednoduchý. Musíte sejmout protivníky a dávat si pozor, aby oni nesundali vás. Rozmanité tratě jsou sice hezké na pohled, ale zrádné v tom, že nikdy nevíte, odkud na vás vyskočí soupeř. Díky povedenému designu tratí nejste limitování jen jednou trasou, ale vybrat si můžete podle svých schopností a dovedností.

OnRush koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Wreckfest

  • Platformy: PC
  • Datum vydání: 14. června
  • Lokalizace: Ne

Chybí vám FlatOut od původních tvůrců? Přiznám se, bez mučení, že mne dost. FlatOut 4 ze začátku roku 2017 vůbec nevyšel. Proto dost očekávám od závodní hry Wreckfest od firmy Bugbear, kteří dali světu FaltOut 1 a 2. Kromě klasických okruhových závodů po asfaltu či šotolině, nebude chybět také lákavé demoliční derby či různé výzvy. Soupeřit budeme samozřejmě proti dalším hráčům. Chopíme se převážně americký klasik, dočkáme se však i pořádných offroadových strojů či dosti poladěných sekaček na trávu. Samozřejmostí jsou úpravy vozidel a propracovaný destrukční model. Ten zkrátka nemůže chybět.

Hra Wreckfest vyleze z předběžného přístupu na Steamu již 14. června. Konzolové PlayStation 4 a Xbox One spatří světlo světa 20. listopadu.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

  • Platformy: PC, Xbox One, Switch
  • Datum vydání: 29. června
  • Lokalizace: Ne

Konečně. Konečně se legendárního Crashe dočkají i majitelé dalších platforem. Trojice remasterovaných dílů si po roce nalézá cestu z PlayStationu 4 na PC, Xbox One a Nintendo Switch. S ikonickým lišákem potrénujete nervy ve vylepšených hrách Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back a Crash Bandicoot 3: Warped. Všechny tři dostaly moderní kabátek se starou, dobrou, ale i nervydrásající hratelností. Takovou, která vám nic nedaruje zadarmo a můžete mi věřit, že občas budete mít chuť rozmlátit ovladač, klávesnici nebo myš.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Mario Tennis Aces

  • Platformy: Switch
  • Datum vydání: 22. června
  • Lokalizace: Ne

Ikonický instalatér Mario a jeho kamarádi se sejdou v nové tenisové hře na Nintendu Switch a pořádně se společně zapotí v napínavých bitvách. Na první pohled ale Mario Tennis Aces klame, jde sice o arkádovou podobu tenisu, ale i tak musíte správně přečíst protihráčovu pozici a rozhodnout, jaký úder vám přinese výhodu. A poprvé od dílu pro Game Boy Advance se dočkáme také příběhového režimu, kde si užijeme tenis trochu netradičně při rozmanitých misích a soubojích s nepřáteli.

Mario Tennis Aces koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr

  • Platformy: PC
  • Datum vydání: 5. června
  • Lokalizace: Ne

Od srpna 2017 je v předběžném přístupu na Steamu akční RPG z universa Warhammeru 40 000. Inquisitor - Martyr dorazí v plné verzi již zítra a hráči budou moci konečně bez chyb (doufejme) vstoupit do chaosem zmítaného sektoru Caligari a zlikvidovat nečisté s těmi nejsilnějšími agenty lidského Impéria. Těšit se můžete na mnoho tříd inkvizitorů, kteří vykonávají císařovu vůli v těch nejtemnějších koutech Impéria.

Jinak jde o otevřený sandbox svět s trvalým vesmírem a obrovskou rozmanitostí misí, brutálních taktických bojových střetů ve zničitelném prostředí a příběhem, na němž se podílela hráčská komunita. Získejte taktickou výhodu díky krytům, ustřelujte nepřátelům končetiny a popravujte je v epických bitvách s bossy. Staňte se protektorem libovolné sluneční soustavy díky svým slovutným činům.

Na konzole PS4 a Xbox One hra dorazí 5. července.

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr ve verzi pro PS4 a Xbox One koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

LEGO The Incredibles

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One, Switch
  • Datum vydání: 15. června
  • Lokalizace: Ne

V polovině června přivítáme novou hru ze světa kostiček. TT Games se inspirovali u filmu Úžasňákovi a přinášejí nám dobrodružství známé rodinky se speciálními schopnostmi. Ve hře se máme pustit do objevování akčních příběhových úrovní a epického světa plného ikonických míst, jako je Municiberg a Nomanisan Island. Hlavním cílem ale bude zastavit městské darebáky a postavit je před spravedlnost. LEGO The Incredibles je hrou pro celou rodinou a zabavíte se u ní i v kooperativním módu pro dva hráče.

LEGO The Incredibles koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Další hry, které v červnu 2018 vycházejí

  • Shaq Fu: A Legend Reborn - 5. června na PC, PS4, Xbox One, Switch
  • The Elder Scrolls Online: Summerset - 5. června na PS4, Xbox One
  • The Banner Saga 2 - 7. června na Switch
  • MotoGP 18 - 7. června na PC, PS4, Xbox One, Switch
  • Super Bomberman R - 12. června na PC, PS4, Xbox One
  • Ys VIII: Lacrimosa of Dana - 26. června na Switch
  • Wolfenstein II: The New Colossus - 29. června na Switch
  • MXGP Pro - 29. června na PC, PS4, Xbox One

Nezapomeňte nám do komentářů napsat, na jaké hry se nejvíce těšíte a co od nich očekáváte. Navíc můžete v anketě hlasovat o nejočekávanější hře května. Jaká hra se stane tou, na kterou se komunita magazínu Zing.cz nejvíce těší?

Za měsíc na viděnou u dalšího souhrnu. Červenec bude na hry sice chudší, ale i tak ho neopomeneme. Krom jiného dorazí No Man's Sky na Xbox One, The Banner Saga 3 nebo Sonic Mania Plus.

ANKETA: Nejočekávanější hra června 2018 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama