Česká adventura Memento Mori 2 bude k dostání 13. května
Novinka Česká adventura Memento Mori 2 bude k dostání 13. května

Česká adventura Memento Mori 2 bude k dostání 13. května

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

V Německu už sice Memento Mori 2 od českých Centauri Production dávno vyšla, zbytek světa se ale dočká až za pár týdnů, konkrétně 13. května.

Reklama

Ohledně české adventury Memento Mori 2, kterou má na svědomí české studio Centauri Production spadající pod Bohemia Interactive, bylo dlouhou dobu ticho. Na německém trhu už hra dávno vyšla, ale zbytek světa, včetně ČR, musel nadále čekat bez bližších informací.

Nyní naštěstí Bohemia Interactive oznámilo, že Memento Mori 2 vyjde 13. května letošního roku, a to prostřednictvím Steamu za sympatickou cenu 19,99 Euro (nyní ji lze předobjednat s 20% slevou). Samozřejmostí jsou i české titulky, s dabingem se oproti prvnímu dílu budeme muset rozloučit.

Memento Mori 2 přitom příběhově navazuje na první díl, takže se opět setkáme s postavami Lary a Maxe, s nimiž se podíváme do celé řady lokalit, včetně USA, Finska a Jižní Afriky.

Těšit se přitom můžeme na řešení mnoha úkolů a komplexních puzzlů, kdy odlišný přístup k nim může mít následek na průběh hry, silný příběh s různými konci, tři hratelné postavy, detailní, plně 3D scenérie a postavy, a také vedlejší úkoly, kterých lze dosáhnout sbíráním jakýchsi detektivních bodů. Opět nás tedy čeká detektivní prácička.

Minimální HW nároky jsou až směšně nízké. Přesvěčte se sami:

Microsoft Windows XP SP2 nebo novějšíIntel Core 2 Duo 2Ghz nebo dvujádrový AMD XP nebo lepší1 GB RAMGrafická karta s 256MB paměti (kompatibilní s Shader Model 2.0)Zvuková karta kompatibilní s DirectX 9.0c

Mimochodem, na Steamu se objevila také stará adventura Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce, kterou Centauri Production dokončilo v roce 2000. Pokud vám každoroční silvestrovská repríza Mrazíka náhodou nestačí a chcete víc, tohle by vám mohlo přijít vhod. Hra má být vhodná i pro děti, ale pozor na to, že vydání na Steamu je pouze v anglické verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama