Česká hardcore explorativní hra Rememoried v srpnu na Steamu
Rememoried Novinka Česká hardcore explorativní hra Rememoried v srpnu na Steamu

Česká hardcore explorativní hra Rememoried v srpnu na Steamu

Michal Burian

Michal Burian

2

Titul úspěšně absolvoval schvalovací proces Greenlight, v němž se umístil v první třicítce z celkového množství téměř dvou tisíc kandidátů.

Reklama

Připravovaná surrealistická explorativní adventura Rememoried od českého nezávislého studia Hangonit úspěšně prošla schvalovacím procesem Greenlight, v němž se umístil v první třicítce z celkového množství téměř dvou tisíc kandidátů.

Sám autor, Vladimír Kudělka, hru popisuje jako virtuální místo, kde se mění vzpomínky na sny a jedinou možnou cestou většinou bývá zapomnění, které se tak stává mechanismem pro postup do dalších vrstev snů.

„Počítáš hvězdy nad hlavou stejně jako ten, kdo na tebe ukázal prstem z neznáma. Čím blíže jsi nekonečnu, tím více se ztrácíš v číslech stvořených k popisu snad reálného světa a tvoje oční víčka se stávají oponami, jež skrývají nečekaná poznání za hranicemi, ke kterým se odváží jen ty nejsilnější myšlenky. To vzrušující divadlo pro jediného diváka jako odměna za každodenní obdařování mysli.“

Základním prvkem hratelnosti je schopnost zapomenout. Některé prvky okolí se mění s hráčovým odvráceným pohledem nebo nepřítomností a stávají se nejen ukazatelem, ale i cestou samotnou, po níž se vydá chůzí, letem i pádem. Nalézt tuto cestu do dalších úrovní je tak otázkou jeho všímavosti a intuice, jež jsou odměněny postupem vpřed. Pochybení naopak vede k návratu zpět do předchozích úrovní, které mohou být následně více či méně pozměněny.

Pokud usnete při pozorování hvězd, otevře se vám brána do nového světa, který se nachází mezi světem vzpomínek a světem snů. Tento mezisvět postupně mění realitu na fragmenty a servíruje hráči touhu po poznání nepoznatelného. Ti nejvytrvalejší však mohou nepoznatelné pocítit.

Vývoj videohry trval téměř dva roky a je odrazem autorovy „hráčské duše“ a zkušeností, které nabyl při tvorbě interaktivních instalací a studiu na vysoké umělecké škole. Přes svůj obdiv k originalitě nezávislých her neskrývá ani sympatie k vysokorozpočtovým titulům pro jejich technologický pokrok.

Vlastnosti

různorodá prostředíživoucí entitypřes 20 úrovníelektronická i klasická hudbamluvené i psané slovo

Zajímavosti: Hra se skládá ze statických i generovaných částí, v nichž zazní mimo jiné skladby Johanna Sebastiana Bacha nebo Ludwiga van Beethovena.

Rememoried se začne na Steamu prodávat během tohoto léta, konkrétně 31. srpna pro PC, Mac a Linux.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama