Česká strategie Factorio se chystá opustit předběžný přístup
Factorio Novinka Česká strategie Factorio se chystá opustit předběžný přístup

Česká strategie Factorio se chystá opustit předběžný přístup

Michal Burian

Michal Burian

19
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Do poloviny dubna máte čas koupit hru se slevou. Poté dojde k navýšení ceny.

Reklama

Česká strategie Factorio od pražského studia Wube Software, které na ní pracuje od roku 2012, se dostává do stádia, kdy bude schopna opustit předběžný přístup na Steamu a vyjít v plné verzi. Na Steamu se hra začala prodávat 25. února 2016 a původně měla být v Early Access po dobu 8 až 12 měsíců. Vývoj se ale nepatrně protáhl.

Factorio bylo postupně obohaceno o nový obsah, optimalizováno a také značně vylepšeno. I z toho důvodu jsou autoři rozhodnuti zvýšit od 16. dubna 2018 cenu ze současných 20€ na konečných 30€.

„Verze 0.16 je stabilizována. Před námi je poslední krok, abychom dosáhli verze 0.17, což se pravděpodobně stane s verzí 1.0. Bude trvat několik měsíců, než Factorio opustí předběžný přístup na Steamu. S větším množstvím obsahu, stabilnější hrou a vylepšenou je podle nás vhodný čas upravit cenu. Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli nastavit novou cenu na 30 euro. Tato změna vstoupí v platnost 16. dubna 2018. Jedná se o finální cenu za Factorio, pokud se nestane něco nepředvídatelného, tak za tuhle částku budeme prodávat hru ve verzi 1.0,“ píšou tvůrci v oznámení.

Oficiální popis hry: „Factorio je hra, ve které budujete a udržujete továrny. Budete těžit suroviny, zkoumat technologie, budovat infrastrukturu, automatizovat výrobu a bojovat s nepřáteli. Ze začátku budete ručně kácet stromy, těžit rudu, vyrábět překladače a transportní pásy. Ale v krátkém čase se stanete industriální velmocí s obrovskými poli solárních panelů, rafinériemi zpracovávajícími ropu a továrnami které vyrábí a nasazují stavební a logistické roboty. Vše pro Vaši neutuchající potřebu surovin. Nicméně toto těžké využívání zdrojů planety se nelíbí místním obyvatelům, takže budete muset být připraveni bránit sebe a své strojové impérium. Spojte síly s ostatními hráči v kooperativní Hře více hráčů, vytvářejte obrovské továrny, spolupracujte a delegujte úkoly mezi vámi a vašimi přáteli.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama