České studio BadFly Interactive vyhrožuje novinářům
Novinka České studio BadFly Interactive vyhrožuje novinářům

České studio BadFly Interactive vyhrožuje novinářům

Faldmen

Faldmen

20

Pokud jejich hře udělí špatné hodnocení, nedostanou klíče k budoucím titulům.

Reklama

Herní magazín COGconnected se na svých stránkách podělil o email, který obdrželi od Lubomíra Dykasta, kreativního ředitele studia BadFly Interactive. To nedávno vydalo svůj poslední titul Dead Effect 2 na konzole a o to se právě jedná. Pan Dykast má zřejmě obavy, jak si jejich hra povede v recenzích, a tak se uchýlil k řešení, které jim na oblibě zřejmě nepřidá. Z počátku prý probíhala komunikace normálně. BadFly Interactiv oslovili COGconnected, zda by jim zrecenzovali jejich hru a ti projevili zájem. Co následovalo potom, je však při nejmenším zarážející.

V emailu, ve kterém pan Dykast zasílal magazínu klíč ke hře, nezapomněl připomenout, o jak malé studio se jedná, což by se dalo ještě pochopit:

„Dovolte mi zmínit jednu věc: toto je indie hra, které se bohužel velmi často srovnávají s velkorozpočtovými hrami, což je problém, protože jim to může pošramotit reputaci i jejich konečná hodnocení. Prosím, berte na vědomí fakt, že tuto hru vytvořil malý tým vývojářů (11), kteří se jen snaží udělat dobrou střílečku. Bohužel celá řada novinářů má od toho jiná, mnohem větší očekávání, což nám může eventuálně velmi škodit.“

Bohužel větu, kterou email zakončil, zvolil celkem nešťastně: „Pracujeme také na několika hrách, které jsou určitě zajímavé. Jestli bude vaše recenze na Dead Effect 2 příliš negativní, v budoucnu už od nás nedostanete žádné klíče.“

Toto se samozřejmě COGconnected příliš nelíbilo a v reakci na tento email vzkazují všem herním vývojářům, vydavatelům a PR zástupcům, že výhružky rozhodně nejsou dobrá cesta ke kladné recenzi. Od projektu Dead Effect 2 tímto dávají ruce pryč. Zároveň však doufají, že se Bad Fly Interactive z této chyby poučí a bude příště volit lepší přístup. Pokud se tak stane, přehodnotí svůj přístup i COGconnected.

Ve vyjádření pro britský Eurogamer se poté zástupce studia omluvil a řekl, že chtěli v e-mailu akorát upozornit na to, že jde o nezávislou hru.

Je pochopitelné, že se tvůrci snaží bránit svou hru, ale zároveň by neměli nikomu vyhrožovat a snažit se tak ovlivnit výsledné hodnocení.

Dead Effect 2 vyšel v loňském roce na PC a Mac (na Steamu spíše kladná hodnocení) a před pár dny na konzole PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře se opět ocitnete na palubě lodi ESS Meridian, kde není něco v pořádku. Jste obklopeni novými nepřáteli a bojujete o holý život. Přesto cítíte, že v tmavých zákoutích lodi číhá daleko temnější nebezpečí, které hrozí ovládnout vaši mysl i duši.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama