České studio Drawblack představuje hru Extinction Protocol
Novinka České studio Drawblack představuje hru Extinction Protocol

České studio Drawblack představuje hru Extinction Protocol

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Tato minimalistická survival strategie začíná svoji Kickstarter kampaň a vydání je naplánováno na druhé čtvrtletí příštího roku.

Reklama

Trojčlenné studio Drawblack včera představilo svůj nový projekt nazvaný Extinction Protocol, který nás má uchvátit svým neobvyklým uměleckým stylem a vizuálními efekty. V temné budoucnosti, kde nebe není ničím jiným, než bouřkovými mraky a prapodivnými anomáliemi, které poletují nad ruinami naší civilizace, se chopíme role stavebního drona vybaveného pouze transportním hákem. Díky němu však budete schopni získat a přemístit vše, co je nutné pro vaše přežití. Nejdůležitějším prvkem hry totiž bude samotný průzkum světa. Bude naprosto nezbytné vydávat se na pravidelné výpravy, abyste našli dostatečný počet surovin či kontejnerů, které vám pomohou bránit hlavní základnu proti nekonečným útokům válečných strojů. Díky surovinám si budete moci taktéž vytvořit různé střílny a jiné obrané mechanismy.

Díky traileru, který studio Drawblack vydali spolu s představením hry, si sami můžete vytvořit obrázek, jak se hra bude hrát. K budování obrany bude zapotřebí manuálně přemisťovat jednotlivé bloky a v nehostinné pustině vyhledat a hlavně využít všech výhod a tajemství, které nám toto nebezpečné místo nabídne. Kromě své hlavní základny se však budete muset postarat i sami o sebe, jelikož váš dron se může také snadno poškodit. Hra si bere inspiraci především v oblíbeném titulu Kingdom: Classic, pokud jste jej tak hráli, v Extinction Protocol budete jako doma.

V současné době se hra nachází na Kickstarteru s cílem vybrat 20 000 dolarů, aby vývojáři mohli naplno vytvořit svou vizi. Za první den hra dokázala vybrat více jak desetinu požadované částky a do ukončení kampaně stále zůstává 33 dnů. Pokud autoři dosáhnou stanovené částky, můžeme dle jejich slov očekávat "zážitek, který námi otřese". Pokud se vám tak hra líbí neváhejte a podívejte se na jejich kickstarterovou stránku, kde se dozvíte ještě více informací a můžete zde i podpořit samotné vývojáře. Jak už to tak bývá, do plné hry pak získáte speciální předměty.

Drawblack je trojčlenné české indie studio. S tvorbou her mají zkušenosti více jak pět let a podíleli se na tvorbě projektů jako je Golem VR nebo Archanoid VR. Mají za sebou také úspěšnou kickstarterovou kampaň, ve které vybrali až 380 % požadované částky, a to s karetní hrou Godforsaken Scavengers. Tým tvoří programátor Patrik Kotulič, designér Tomáš Bachtík a výtvarník Tomáš Felcman.

Extinction Protocol v tuto chvíli míří na PC, MAC a Linux a to skrze obchod Steam. Zároveň však autoři uvažují o konzolových verzích, především pak o konzoli Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama