Český survival DayZ se probudí k životu s novým enginem
DAYZ Novinka Český survival DayZ se probudí k životu s novým enginem

Český survival DayZ se probudí k životu s novým enginem

Michal Burian

Michal Burian

28
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Za pár týdnů se PC verze dočká nového enginu a tento rok vyjde v rozpracované fázi na Xbox One. Podle Bohemia Interactive je tenhle rok DayZ.

Reklama

Během několika týdnů se má český survival DayZ konečně probudit k životu. Ve studiu Bohemia Interactive plánují velké vylepšení související s novým enginem, který má DayZ posunout na novou úroveň a zajistit, aby se o hře opět mluvilo. Zároveň nová technologie posune hru k dlouho očekávanému vydání plné verze. V předběžném přístupu na Steamu je totiž titul již více než čtyři roky a má se za to, že se do verze 1.0 dostane v letošním roce.

DayZ podle mnohých promeškalo příležitost. V době uvedení do Early Access šlo o velmi populární hru, která si získala hráče z celého světa a podle SteamSpy se prodalo přes 3,6 milionů kopií. Bohužel dlouhý vývoj měl negativní vliv na potenciál a DayZ za poslední dva týdny hrálo lehce přes 75 tisíc hráčů.

Eugen Harton se v rozhovoru pro PCGamesN na ID@Xbox nechal slyšet, že přechod na nový engine by se dal označit za restart PC verze DayZ. Zároveň potvrdil, že se v letošním roce hra objeví v Game Preview programu Xboxu One.

A jak v Bohemia Interactive vnímají konkurencí? Stále populárnější PUBG a Fortnite pro ně nepředstavují konkurenci. DayZ je podle nich hardcore simulace, ale připouští, že Fortnite zajímá mladší hráče, zatímco PUBG oslovuje podobné typy hráčů jako jejich titul.

Níže se můžete podívat na záběry z hraní DayZ na Xboux One X, které zveřejnil kanál Outside Xbox. Jde o ukázku z offline režimu, tedy bez dalších hráčů, ale prý si můžeme udělat dobrou představu o novém enginu, jenž výrazně obohatí stárnoucí PC verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama