Cesta Concordu je u konce
i Zdroj: Firewalk Studios
Concord Novinka Cesta Concordu je u konce

Cesta Concordu je u konce

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

20
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Naděje na návrat jsou minimální.

Reklama

Už beta FPS Concord ukázala, že se nebude jednat o jednu z nejsilnějších stříleček na trhu. Následná finální verze taktéž nepřinesla nic, čím by hra reálně dokázala zaujmout davy. Prodat se mělo pouze 25 tisíc kopií. Sony zkrátka podle všeho vsadila na “ohraný” model, a navíc za něco, čeho není na herní scéně vůbec málo, chtěla peníze. Tento tah nemohl zřejmě skončit jinak než katastrofou, která vedla k tomu, že vývojáři z Firewalk Studios ohlásili před několika dny konec cesty jejich díla. 

Zatímco u jiných herních projektů trvá měsíce, než jsou zavřeny, v tomto případě Sony spláchla svou investici spolu se všemi plány na budoucnost, během pouhých dnů a kupujícím napříč platformami vrací peníze. K vypnutí serverů došlo během včerejšího dne na PC a také na konzoli PlayStation 5. Studio tento krok oznámilo prostřednictvím svého Twitteru, kde se samozřejmě objevila řada komentářů. Zatímco mnohé byly negativní, zjevila se i část hráčů doufající v návrat tohoto díla, které dle některých chtělo přinést něco nového, avšak neuspělo. 

To, že by se Concord vrátil, je aktuálně dosti nepravděpodobné. Minimálně tedy nikoliv v současně prezentovaném režimu. Je však možné, že Sony dá vývojářům z Firewalk Studios šanci jejich titul nějak přetransformovat. Vzhledem k celkovému nízkému zájmu ovšem není vyloučeno, že ve studio dojde k propouštění spojené právě s neúspěchem Concordu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama