Concord neuspěl a končí, Sony vypíná servery a vrací peníze
i Zdroj: Firewalk Studios
Concord Novinka Concord neuspěl a končí, Sony vypíná servery a vrací peníze

Concord neuspěl a končí, Sony vypíná servery a vrací peníze

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

27
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Děje se tak pouhé dva týdny po samotném vydání.

Reklama

Vývojáři ze studia Firewalk dnes ve spolupráci se Sony oznámili konec neúspěšné multiplayerové akce Concord, která vyšla koncem srpna na PC a PlayStationu 5. Podle oficiálně nepotvrzených odhadů hra prodala na obou platformách pouze 25 tisíc kopií. Nedostatečný zájem hráčů dobře ilustrují také data ze Steamu, kde titul aktuálně hraje pouze několik desítek uživatelů.

Vedení PlayStationu si proto poměrně rychle uvědomilo, že se mu nevyplatí hru nadále podporovat. Výsledkem je okamžité stažení hry z prodeje a zahájení procesu, který povede k vrácení peněz všem stávajícím hráčům na PC (Steam, Epic Games Store) i PlayStationu 5. 

Dalším krokem bude vypnutí serverů, ke kterému dojde již tento pátek 6. září. Brány hry se tak uzavřou pouhé dva týdny po samotném vydání. Za své pochopitelně vezme také plánovaný dodatečný obsah ve formě sezón. 

Ačkoli to v tuto chvíli vyznívá jako definitivní konec Concordu, tak nelze do budoucna úplně vyloučit opětovné uvedení ve formě free-to-play hry. O budoucím směřování samotného studia Firewalk, které kdysi zakládali veteráni série Destiny, ale zatím žádné informace nemáme.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama