Cestou necestou na E3 2011: Batman Arkham City
Speciály Batman: Arkham City Článek Cestou necestou na E3 2011: Batman Arkham City

Cestou necestou na E3 2011: Batman Arkham City

Michal Maliarov

Michal Maliarov

10

Pokračujeme v našem mini-seriálu předvýstavních souhrnů na ty nejočekávanější pecky. Další v pořadí je Temný rytíř.

Reklama

Na červnové výstavě E3 se toho má nejen spousta odhalit, ale také bychom se měli dočkat prvních pořádných ukázek již představených her. Dočkáme se prvního závodu v NFS: The Run? Ukážou nám Mass Effect 3? A co GTA V? Otázek je hodně, pojďme se ale soustředit na jednu z očekávaných her, která je prozatím zahalena tajemstvím. Mluvíme samozřejmě o Arkham City.

Co zatím víme

Temný rytíř je zpět a jeho chystané dobrodružství vypadá lépe, než cokoliv, co jsme měli možnost vidět v Arkham Asylum. A to byla panečku hra. Tentokrát nám ale nabízí celé město, resp. jeho obří část. Šéf léčebny Arkham Asylum, Quincy Sharp, je totiž nyní starosta města Gotham a tudíž mu nikdo nebrání realizovat lehce šílenou myšlenku. Přesunout vrahy a šílence z léčebny do zabetonované části města, kde si mohou dělat, co chtějí. Nové „městské vězení“ má pod dohledem Hugo Strange, lehce šáhnutý vědec, který zná Batmanovu pravou identitu. Městská část Arkhamu je také nabitá k prasknutí gangy a zloduchy, jež přísahají věrnost Two Face a Jokerovi a my tak máme zaděláno na pořádný problém.

Příběh tedy začneme s plným výčtem Batmanových udělátek z jedničky, městem plným Riddlerových hádanek a naprostou volností pohybu. Multiplayer byl bohužel zrušen, z dostupných informací se ale s Batmanem alespoň částečně sveze i Catwoman.

Zbrusu nový in-game trailer

Zatím posledním trailerem se Arkham City odhalil zdaleka nejvíce a předvedl pořádný pohled na město, šarvátky v ulicích i některá udělátka, která bude Batman používat. Pokud bude moci pobíhat po městě jako Ezio v Assassin’s Creed (což se nejspíše stane), běžíme pro předobjednávky. O hudbě ani nemluvě.

Co očekávat na E3?

Až doteď jsme měli možnost vidět opravdu minimální část záběrů z hraní, a k tomu ještě v podání neinteraktivního traileru. Očekáváme tedy totální výbuch gameplay záběrů, na které jsme zvědaví asi nejvíce. I přes veškeré dostupné informace totiž stále pořádně nevíme, co se ve hře sakra děje. Ano, Sharp přesunul léčebnu do města. Co byl ale jeho motiv? A jaká je jeho role v příběhu? Riddler by měl být fyzicky přítomen ve hře, takže by neměl vynechat ani E3. Nejnovější demo Arkham City pak mělo z dialogu vypípané jméno jakési postavy. O koho se jedná?

Doufáme, že se tyto a spousta dalších otázek vysvětlí právě na výstavě E3, na níž má být odhalen i další zloduch (že by Mr. Freeze?). Všichni ale stejně čekají na pořádné záběry z hraní a pobíhání po střechách, takže to pánové z Rocksteady koukejte předvést!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama