Cestou necestou na E3 2011: Ghost Recon Future Soldier
Speciály Článek Cestou necestou na E3 2011: Ghost Recon Future Soldier

Cestou necestou na E3 2011: Ghost Recon Future Soldier

Daniel Kremser

Daniel Kremser

5

Ještě než se všechny zraky upřou na Los Angeles, shrňme si budoucnost války v Ghost Recon: Future Soldier.

Reklama

Rok se s rokem sešel a mnozí z vás zažívají déjá vu. Vždyť tohle už tu bylo loni! Future Soldier již skutečně byl přítomen na loňské E3 a předvedl se jen v tom nejlepším světle. Bohužel ho však zastihlo nepříjemné odložení, a tak se s ním po roce znovu setkáváme. Tentokráte již ovšem máme nějaké hodnotnější informace, ze kterých lze konečně dost vyčíst.

Co zatím víme

Již loňské demo na E3 ukázalo, že hra se nijak drasticky měnit nehodlá. Pořád jsou zde přítomny různé špionážní technické výkřiky a hra rozhodně nesází na nějaký přehnaný rambo styl. Naopak, zde v hlavní roli excelují kradmý pohyb a moment překvapení.

Avšak najdou se i některé změny! Během hry hráč prostřídá hned několik rolí, mezi nimiž nebudou chybět ani sniper či pěšák. To vyžaduje rozdílný přístup k taktice nebo stylu hraní a klade na hráče mnohem větší nároky. Obratem ale již nebudeme mít kontrolu nad ostatními členy týmu. Ti nyní budou zcela v rukou AI. Tak uvidíme, zda se autoři vyhnou typickým kiksům, které při podobných řešeních rády vznikají.

Skvěle zní i kooperativní kampaň. Tu si budeme moci střihnout až ve čtyřech hráčích a jak dalo tušit již výše zmíněné demo, rozhodně to vypadá na našlapanou jízdu, kde nebude nouze ani o frenetické přestřelky. Další vychytávkou je automatické přepínání mezi pohledem z první a třetí osoby, které je přímo závislé na poupraveném krytí a míření.

Název tady není pouze jako reklamní tahák, ale naopak ohlašuje jeden ze základních prvků hry. (Tedy pokud nemyslíte Toma Clancyho, který je zde opravdu jen kvůli marketingu.) Tím jsou samozřejmě technologické výstřelky. V některých levelech se tak třeba dostaneme ke zneviditelňující pláštěnce či nárameníkům se zabudovanými raketami. I James Bond musí blednout závistí.

Přinejmenším zajímavé demo

Celým textem se jako had vinou různé odkazy na loňské E3 demo a pokud ho někdo neviděl, určitě vezme za vděk menším přiblížením. Již na první pohled jde na videu poznat, že se jedná jen o nějakou pracovní verzi, která má do hotové hry pěkně daleko. I přesto se můžeme podívat na zajímavé použití zneviditelňující plášťěnky při plížení či na pomalu se rozjíždějící stylovou přestřelku. Prostě již teď vypadá Ghost Recon Future Soldier skvěle a dokonale využívá svůj potenciál. Ale dost řečí, vždyť se můžete pokochat sami.

Co očekávat na E3?

Jelikož jsme o hře téměř celý rok neslyšeli, vlastně ani moc netušíme, co čekat. V podstatě jsou na stole hned dva scénáře možného vývoje. Buď se nám konečně dostane nadupané ukázky téměř finálního produktu, který všem vyrazí dech, nebo se dočkáme úplného restartu značky. Tedy něčeho podobného, jako u posledního Splinter Cellu.

Ať už to dopadne jakkoli, rozhodně se děsně těšíme! Oba dva scénáře znějí zajímavě a bude určitě napínavé sledovat, jak se to nakonec vyvrbí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama