Cestou necestou na E3 2011: Ninja Gaiden 3
Speciály Ninja Gaiden 3 Článek Cestou necestou na E3 2011: Ninja Gaiden 3

Cestou necestou na E3 2011: Ninja Gaiden 3

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

4

To to letí! Do začátku letošní E3 už nezbývá ani třicet dnů a je proto na čase podívat se na další očekávanou hru.

Reklama

I když to tak někomu třeba nepřijde, celá série Ninja Gaiden se těší ohromné popularitě. A nutno podotknout, že po právu. Prodejně to sice není žádný zázrak, nicméně průměrné hodnocení pohybující se kolem devíti bodů z deseti dává jasně tušit, že tenhle ninja se zalíbením v krvavých cákancích má hodně co nabídnout. A nejinak na tom, doufejme, bude i třetí díl.

Co zatím víme?

Pravda, Tecmo Koei toho o hře samotné zatím moc neprozradilo. Světlo světa sice spatřil teaser trailer, který měl ale podle všeho za úkol vyvolat víc otázek, než poskytnout odpovědí. Hřát nás nicméně může, že se na titulu podílí jak Tomonobu Itagaki, tak Yosuke Hayashi, jenž má za sebou práci na Ninja Gaiden Sigma a Ninja Gaiden Sigma 2.

Příběhově se bude gamesa odehrávat po druhém dílu, což je logické, avšak přesto se nějakým záhadným způsobem bude věnovat Ryově počáteční cestě k "ninjovství". To už tak úplně nechápeme. Upřímně nicméně doufáme, že hra nebude kompletně složená z flashbacků. A aby to bylo ještě zamotanější, prý bude mnohem náročnější zabít svého protivníka, neboť vývojářům jde o to, aby hráči cítili každý pohyb meče, včetně jeho cesty skrze maso, šlachy a kosti. Co tím chtěl básník říct ... no, to ví asi jen on sám.

Co očekávat na E3?

Ninja Gaiden 3 to má v tomto bodě snadné. V Los Angeles se totiž neočekává nic jiného, než plnohodnotné představení, doprovázané záplavou detailů a pokud možno i gameplay záběrů. Jejich prostřednictvím by tvůrci dost možná mohli upřesnit zásahy do hratelnosti, jichž se údajně dopustili, a rovněž uklidnit fanoušky série.

Naneštěstí, o dějové lince jako takové se toho asi moc nedozvíme. Ovšem, nám bude v této fázi bohatě stačit vysvětlení, jak mohla Ryovo tělo zprasit démoní krev a co to znamená pro hru. Redaktoři IGN přišli se zajímavou teorií: čím brutálněji budete hrát, tím rychleji se bude nákaza šířit. Uznáváme, to zní jednak uvěřitelně, a druhak po čertech zajímavě.

Nyní už nezbývá nic jiného, než trpělivě vyčkávat června a modlit se k čemukoliv v co věříte, aby se hra opět povedla. Ryu Hyabusa si to bezpochyby zaslouží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama