Cestou necestou na E3 2011: Prey 2
Speciály Prey Článek Cestou necestou na E3 2011: Prey 2

Cestou necestou na E3 2011: Prey 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

E3 je doslova za rohem, ale to nám v žádném případě nebrání pokračovat v našem seriálu. Tentokrát je na seznamu Prey 2.

Reklama

Prey 2 nejenže působí jako velmi slibná střílečka, ale hlavně vypadá na důstojného nástupce prvního dílu, jenž právem sklízel nejedno pozitivní hodnocení. Nějaké pořádné info však stále chybí. Napraví to E3?

Co zatím víme

V základu můžeme očekávat prakticky totéž, co v případě prvního dílu. Tentokrát opět hrají první housle hrátky s gravitací, jíž lze různě převracet nebo kroutit. Ale tím ta podobnost víceméně končí.

Podstatnou změnou je hlavní hrdina. Tommymu, hrdinovi jedničky, můžeme dát sbohem, na řadu totiž přichází Killian Samuels, příslušník americké armády. Shodou okolností se dostane do cizího světa jménem Exodus. Podle jednoho z měst zatím působí dost chladným dojmem, všemu očividně vládne noirová atmosféra plná páry, zářících neonů a létajících aut. Tím se ale stal legendární takový Blade Runner, takže proč ne?

Významných změn se dočkal i boj. Samuels dokáže skákat přes dost velké mezery, může šplhat po stěnách budov, viset z různých říms a nechybí ani možnost ukrýt se za nějakou překážku. Při boji může pomoct speciální hledí, schopné v určitých mezích odhalit pozice nepřátel, což se hodí i v případě, že nějaký důležitý protivník zvolí místo boje srabácký útěk a zkusí zmizet ve spletitých městských uličkách.

Síla tkví ve volnosti

Nejdůležitější inovace se však týká prostředí. Oproti dost lineárnímu prvnímu dílu sází dvojka na otevřené prostranství se vším, co k tomu patří. Tentokrát tedy bude možné bloudit po světě, libovolně přijímat různé questy nebo hledat a objevovat případné skryté bonusy. A samozřejmě také vyhledávat vhodné protivníky a místa, kde nejlépe využít možnosti hrátek s gravitací. Údajně nepůjde o až tak moc otevřené prostředí, jaké nabízí třeba The Elder Scrolls nebo GTA, ale i tak bude svět dost otevřený a celkovou strukturou by se Prey 2 dalo nejlépe přirovnat k Deus Ex.

Co očekávat na E3?

Po pravdě, moc toho není. Vývojáři z Human Head Studios na rovinu tvrdí, že i přes FPS žánr nebude Prey 2 obsahovat multiplayer, takže v tomto hledu nemůžeme čekat vůbec nic. Doufejme ale, že tvůrci aspoň ukážou další přístupné město, nebo že se dočká odhalení nějaká nová zbraň nebo pomůcka. Zatím známe jen tzv. „electric bola“ a rakety možné odpalovat přímo z ramenou hlavního hrdiny, ale určitě hra nabídne ještě další hračky. Nějakými těmi záběry ze hraní bychom také nepohrdli.

Každopádně, Prey 2 vychází až příští rok, proto pochopíme, když toho vývojáři neukážou zas tak moc a projeví snahu schovávat nějaké informace pro příště. Třeba nás ale E3 překvapí i v tomto ohledu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama