Cestou necestou na E3 2011: The Legend of Zelda
Speciály Článek Cestou necestou na E3 2011: The Legend of Zelda

Cestou necestou na E3 2011: The Legend of Zelda

Jan Kotrba

Jan Kotrba

11

Máme tu další díl našich speciálů k chystané výstavě E3 a nemohli jsme vybrat nikoho jiného, než klučinu se zelenou čapkou.

Reklama

Je na čase vytáhnout činky (popřípadě lahve dobré vody) a začít posilovat. Na Nintendo Wii se totiž již brzy s razancí vichřice znovu vrhne jeden z nejznámějších hrdinů této firmy a Mario to určitě nebude.

Co zatím víme

Patříte mezi příznivce amatérského šermování a ráno si místo rozcvičky dáváte před zrcadlem sestavy s lžící na boty? Máte rádi fantasy a jste vlastníci konzole Wii? Tak právě pro vás je určený nejnovější díl série The Legend of Zelda s podtitulem Skyward Sword.

Ve hře se jako obvykle chopíte postavy Linka, mistra meče, a vydáte se zachraňovat svět před blíže nespecifikovaným zlem (ne, tohle není Zaklínač, jen nám to hlavní zlo zatím vývojáři neukázali), které bude zcela jistě velké, strašné a na jeho likvidaci budete muset ovladačem máchnout tolikrát, že vás z toho bude bolet ruka víc, než po dni stráveném na kuželkářské dráze. Jako každý správný hrdina budete mít meč, štít a slušivou zelenou čapku. No dobře, ne jako každý správný hrdina, ale tyhle věci k Zeldě prostě neodmyslitelně patří a Link je tak sebou bude tahat na každém kroku. Jedině starý dobrý prak by tentokráte měla nahradit možnost střílet světelné paprsky přímo z vašeho meče, což je zajímavá inovace, která se zcela jistě bude ucházet o titul nejvychytanější kus železa herní historie (i když to vedle dýky času a světelného meče bude mít opravdu hodně těžké).

Co očekávat na E3?

K čemu všemu se dá využít Wii ovladačem kontrolovaný meč? Jak přesně budeme moci Linka ovládat? To bychom rádi věděli. V nové Zeldě nebudete jenom sekat padouchy na kousky (doslova), ale za pomocí správného máchání budete řešit logické hádanky (zadávání číselné kombinace na mechanickém zámku dveří se může zdát jako legrace, ale zkoušeli už jste to za pomocí úderů příborového nože?) a plnit mini hry (schválně kdo rychleji rozseká bambusový stonek). Bude to zábava? To se teprve uvidí, ale my vám to řekneme první, jakmile se na výstavě objeví náš ušatec.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama