Chernobylite vybral požadované peníze na Kickstarteru
Chernobylite Novinka Chernobylite vybral požadované peníze na Kickstarteru

Chernobylite vybral požadované peníze na Kickstarteru

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Vývojáři připravili další cíle. Co slibují?

Reklama

100 tisíc dolarů mají vývojáři z polského studia The Farm 51 v kapse, a ještě jim zbývá 17 dnů do konce crowdfundingu, což se snaží využít a vnadí další zájemce na hru z Černobylu prostřednictvím gameplay záběrů z pre-alfa verze. Ta zároveň slouží jako upoutávka na demo, k němuž budou mít podporovatelé přístup od května letošního roku. Na 60 až 90 minut si vyzkouší, na co se mohou těšit v plné verzi - druhá polovina roku 2020, na základě zpětné vazby. Poté konzolové verze PlayStation 4 a Xbox One. Ještě předtím bude v říjnu 2019 spuštěn uzavřený test a v listopadu 2019 bude Chernobylite na Steamu v Early Access verzi.

Pokud se bude hře na Kickstarteru dařit, jsou připravené další cíle. Již dosažených 100 tisíc dolarů umožní vývojářům rozšířit herní mapu a přinést detailnější výpravu do jaderné elektrárny v Černobylu. Dalších 30 tisíc dolarů se postará o výrobní systém pro úpravu/vylepšování zbraní s možností vyrábět speciální minuci. Celkových 150 tisíc dolarů má pak zajistit autentické zvuky z uzavřené zóny Černobylské jaderné elektrárny.

Zpátky k videu. V něm uvidíte mimo jiné boj, plížení, sbírání zdrojů, náhodné události nebo nutnost se v určitých případech rozhodnout, což sebou ponese následky.

Chernobylite je survival horor, u něhož tvůrci dbají na zpracování silného příběhu založeného na konspiracích, hororu, přežívání, lásce a posedlosti. Nelineární příběh se odehrává 30 let po katastrofě v Černobylu. Stupeň radiace se neustále zvyšuje a v lokalitě se vyskytují záhadné jevy, jež souvisí se silným zářením. Hru pohání Unreal Engine 4.

„23. dubna 1986, 1:23 ukrajinského času. Čas, kdy došlo k jaderné katastrofě v Černobylu a život 350 tisíc lidí se navždy změnil. Byl jsem v té době mladý, vášnivý a stále velmi naivní fyzik pracující v elektrárně. Bohužel, v důsledku výbuchu jste ztratili to, co pro vás bylo nejcennější – vaše milované. 30 let po katastrofě se stále potýkáte s démony minulosti. Chcete se s nimi konečně vypořádat? Pak se musíte vrátit na místo, které se nazývá uzavřenou černobylskou zónou,“ popisuje hru studio The Farm 51.

Více o hře zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama