Chybějící DLC v remasteru Mass Effect
Mass Effect Novinka Chybějící DLC v remasteru Mass Effect

Chybějící DLC v remasteru Mass Effect

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Pinnacle Station se bohužel v Mass Effect Legendární edici neobjeví.

Reklama

Mass Effect Legendární edice, která vyjde již 14. května, obsahuje spousty DLC a to včetně těch ze sběratelskch edic, stejně jako pro předobjednávky a speciální akce k vydání Mass Effect 2 (tři helmy se daly odemknout pouze pomocí kódu z víčka nápoje Dr. Pepper). Bohužel se v ní po vydání nedočkáme DLC Pinnacle Station, které obsahovalo 13 bojových misí na tajné alianční základně a zcela novou lokaci - Shepardův byt (video zde).

DLC Pinnacle Station totiž nevzniklo v BioWare, ale ve studiu Demiurge, které rovněž udělalo port prvního Mass Effect z Xbox360 na PC. A již v roce 2012 při přípravě PS3 verze jedničky objevilo BioWare problém: zdrojové soubory byly poškozené. A tudíž nemohli toto DLC do PS3 edice prvního dílu přidat. Ze stejného důvodu se bohužel nedočkáme tohoto DLC ani v Legendary Edition. Pokud si ho chcete zahrát s původní českou verzí hry, pak budete potřebovat hru ve verzi 1.02, instalační balík DLC z této stránky a dále instalační patch na českou verzi.

Tvůrci vylepšené verze trilogie Mass Effect zvažovali předchod na novější Unreal Engine 4. Ale ukázalo se, že rozdíly ve skriptování jsou velmi velké a bohužel neexistuje nějaká snadná cesta, jak překopírovat existující skripty. A musely by se všechny udělat ručně od znova. Což by jednak trvalo velice dlouho, jednak by došlo k mnoha změnám a celkovému vyznění scén ve hře. Jelikož hra má být jakousí definitivní edicí legendární trilogie, pak je rozhodnutí zůstat na Unreal Engine 3 dlouhodobou sázkou na jistotu.

Profil hry na Steamu bohužel informuje o tom, že čeština ve hře nebude. Použití stejného engine jako v původní verzi her pravděpodobně umožní naportovat překlad druhého a třetího dílu do Legendární edice. Bližší informace naleznete ve Facebookové skupině Mass Effect v češtině.

Mac Walters na svém Twitteru dále potvrdil, že do ME1/2 přidali ikonický vzhled Shepardové z trojky a zároveň ponechali původní verze. Stejně tak bude možné naimportovat vzhled z původní hry pomocí kódů. Dále potvrdil, že bude možné přeskočit jednotlivé díly hry a začít hrát třeba rovnou od trojky. Stejně tak bude možné přeskakovat animované komixy shrnující děj předchozích her, které vyšly jako samostatné DLC pod názvem Genesis.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama