Chystá se druhý stupeň pro multiplayer Call of Duty?
Call of Duty Novinka Chystá se druhý stupeň pro multiplayer Call of Duty?

Chystá se druhý stupeň pro multiplayer Call of Duty?

Michal Burian

Michal Burian

10

Analytická firma Wedbush Morgan znovu předpovídá, že Activision chystá zpeněžit multiplayer Call of Duty.

Reklama

Analytik z této společnosti se domnívá, že vydavatelství Activision chystá oznámit "druhý stupeň" k neobyčejně populární sérii Call of Duty.

"Activision chystá zpeněžit druhý stupeň online multiplayeru pro Call of Duty sérii," řekl analytik a dodal: "Očekáváme, že by se to mohlo uskutečnit v průběhu prvního čtvrtletí roku 2011."

I přes všechny možné spekulace a domněnky Activision neustále popírá, že by někdy zpoplatnil online hraní v Call of Duty. Naposled se k tomu v listopadu 2010 vyjádřil generální ředitel Eric Hirshberg: "Máme v plánu zpoplatnit hru více hráčů? Odpověď zní ne."

"Možnost spojit se s ostatními hráči je pro sérii CoD klíčová a nehodláme si za ni nic účtovat. Je to zkrátka součást základního balení."

"Všechno co děláme má smysl jen tehdy, pokud to hráči podpoří, a pokud to hře prospěje," dodal vzápětí Hirshberg. "S klidným svědomím proto mohu říct, že nikdy, ale opravdu nikdy nezpoplatníme multiplayerovou část Call of Duty," dodal Hirshberg.

O placeném multiplayeru v CoD se začalo hodně mluvit v červnu loňského roku, kdy Bobby Kotick, šéf Activision, byl deníkem Wall Street Journal dotázán, co by chtěl, kdyby mohl lusknout prsty. Kotick odpověděl následující: "Chtěl bych od zítřka placený online svět pro Call of Duty."

Před rokem se objevila také zpráva, že Infinity Ward najímá posily na dosud neoznámené MMO, o němž do dnešního dne nepadlo ani slovo.

Hodí se ještě připomenout, že s placením online služeb se ztotožňuje také analytik Michael Patcher. Ten si myslí, že po zakoupení hry hrát multiplayer do nekonečna zdarma je šílené a pro firmy nevýdělečné. Podle něj se to brzy změní.

Nikdy neříkej nikdy, právě toto rčení se hodí na samotné Activision, které díky ziskům z prodeje Call of Duty série je za vodou; poslední díl, Black Ops, se stal nejlépe prodávanou hrou v historii a během pěti dnů prodejů si titul vydělal neuvěřitelných 650 milionů dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama