CI Games končí s vývojem AAA her
Sniper: Ghost Warrior 3 Novinka CI Games končí s vývojem AAA her

CI Games končí s vývojem AAA her

Michal Burian

Michal Burian

10

Vývoj AAA her je příliš drahý, další tituly CI Games budou menší, ale prý kvalitní. <strong>Jak to bude s Lords of the Fallen 2?</strong>

Reklama

Polská společnost City Interactive se chtěla svými tituly vyrovnat konkurenci a kupříkladu letošní Sniper: Ghost Warrior 3 zasadila do otevřeného světa, kde hráči plnili nejen příběhové mise, ale také různé vedlejší úkoly. Nejen z toho důvodu byl vývoj dost nákladný a pro vedení CI Games se bohužel nevyplatil. Sniper: Ghost Warrior 3 se prodává pod očekáváním, hráči si stěžují na mnoho nedodělků a ani recenze nejsou moc pozitivní (naše zde). Není tak divu, že CI Games mění své plány. Firma končí s vývojem nákladných AAA projektů a bude se soustředit na menší projekty.

V následujících letech (konkrétně od roku 2017 do roku 2019) máme od CI Games čekat menší tituly, které se budou vyznačovat vysokou kvalitou a udržitelným rozpočtem pro výrobu a marketing. Zároveň vývojáři budou budoucí hry co nejvíce ladit, aby nedošlo k problémům jako u nedávno vydaného Sniper: Ghost Warrior 3 - špatná optimalizace, velké propady frekvence snímků za sekundu, celá řada bugů nebo problémy s uložením hry.

Počínaje rokem 2018 chtějí CI Games každý rok vydat alespoň jednu novinku, zatímco budou vyvíjet další tituly. Věří, že je to v jejich silách, podle svých slov mají zkušený tým vývojářů.

Co se týče Lords of the Fallen 2, tak pokračování hardcore RPG titulu z roku 2014 je stále ve vývoji. V současné době nevíme, jaký vliv bude mít změna strategie na Lords of the Fallen 2. Vyjít by měl v roce 2018. Zároveň se máme dočkat i další taktické akce po vzoru Sniper: Ghost Warrior 3, ale už bez otevřeného světa. Ten je příliš drahý.

Od změny si CI Games slibují stabilitu a zvýšení příjmů. Po vydání Sniper: Ghost Warrior 3 klesly akcie společnosti a firma se dostala do finančních problémů. Prezident Marek Tymiński přiznal, že bylo chybou soustředit se na vývoj drahých AAA titulů a zapomenout na menší tituly. Lepším finančním výsledkům má pomoci také čínský trh. CI Games budou chtít vytvořit nějaký projekt, jenž zaujme místní hráče. S největší pravděpodobností půjde o free-to-play.

Pokud jste si koupili Sniper: Ghost Warrior 3, tak hra bude dostávat nový obsah, stejně tak patche.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama