Cities: Skylines v deskové podobě
Cities: Skylines Novinka Cities: Skylines v deskové podobě

Cities: Skylines v deskové podobě

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Linux Linux PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple Mac pkgsrc Desková hra

Postavte si své fungující město na stole sami, nebo s ostatními hráči.

Reklama

Městská budovatelská strategie Cities: Skylines vyšla již v roce 2015 na PC, o dva roky později na PS4 a X1, zatímco naposled se přede dvěma lety dostala i na SW. Její tvůrci z finského studia Colossal Order ji neustále zvětšují novými přídavky, přičemž ten poslední Cities: Skylines - Campus DLC vyšel v polovině minulého roku. Colossal Order z města Tampere jsou na městské budovatelské strategie specialisté, protože ještě před Cities: Skylines vyrobili žánrově podobnou dvoudílnou sérii Cities in Motion.

 

Cities: Skylines v deskové podobě

 

Cities: Skylines patří i dnes mezi nejlepší budovatelské strategie posledních let, však v naší recenzi dostala výtečnou známku 9/10. Nyní se ovšem na trh dostala deskoherní verze Cities: Skylines od švédského designéra Rustana Hakanssona, v níž vlastně na vašem stole děláte to samé co v počítačové předloze: tentokrát společně a kooperativně (sólo hra obsažena!) až ve čtyřech hráčích stavíte své vysněné a pokud možno funkční město opět v rámci různobarevných zón pro obytné, zábavní či průmyslové čtvrti.

 

Cities: Skylines v deskové podobě

 

Cities: Skylines – The Board Game má velmi jednoduchá pravidla s vykládáním kartonových dílků čtvrtí na základě tažených karet budov. Typickou dobu hraní má 1,5 hodiny až 2 hodiny na partii a v anglickém znění ji zakoupíte za necelou tisícovku i na Xzone.cz. Na specializovaném komunitním portálu BGG.com má solidní hráčské hodnocení skoro 7/10. Návod v angličtině na můžete stáhnout ZDE.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=h-NbwMnxu9w&feature=emb_logo[/embed]

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama