Článek 4001359
Speciály Evolve Článek Článek 4001359

Článek 4001359

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

8

Behemoth a nová skupinka lovců již bojují, dokáží vrátit Evolve náboj?

Reklama

Skoro dva měsíce po vydání tu máme konečně očekáváné čtvrté monstrum. Krom něj však do Evolve dorazila i čtyřčlenná parta nových tvrďáků, kteří by měli konečně dostat Shear plně pod kontrolu zbývající lidské populace. To jestli se jim to alespoň částečně podařilo, se dozvíte v našem článku.

Fajn parta

Prvním z nově příchozích je Viking Torvald, jehož tetování a avatar jasně ukazují, kam patří. Jeho první setkání s monstry nedopadlo v minulosti moc dobře. Proto je jeho tělo částečně robotické. Prakticky by se dal považovat za mobilní artilerii. Na zádech nosí dva kanony, které dokáží udělat pořádnou paseku. Torvald ale musí mít nezastíněný výhled, jinak se mu odstřel nepodaří. Krom toho, disponuje ještě rychlopalnou brokovnicí a granátem, který při explozi vystřelí řadu šrapnelů. Ty vytvoří na monstru slabá místa. Tato postava je prvním assaultem, který dokáže výrazně podpořit i zbytek družiny.

„Po čase se nám ukazuje, že DLC politika 2K není zrovna ideální.“

Hned po něm přichází na scénu lovec, který má se Shearem již své zkušenosti. Trapper Crow a jeho společník Gobi posouvají stopování na novou úroveň. Gobi totiž se svým pánem plně spolupracuje při hledání nebezpečných monster. Crow vypustí svého netopýra a ten následně označí vše, co v okolí uvidí. Oproti ostatním traperům, má tento podivím pušku s dvěma typy užití. Když pušku nabije, může prostřelit zbroj monstra bez toho, aby o ni přišlo. Mimo to má ještě pulzní zbraň, která protivníka zpomaluje podobně jako Abovy granáty.

Pilotka Sunny se měla zúčastnit již první lovecké výpravy. Do Evolve se ale dostala až po pár měsících od začátku lovu. Nyní však může svým přátelům poskytnout štítovacího robota, posilovač vznášedla a výkonný granátomet. Podobně jako Hank, je tato postava hodně zaměřena na podporu party, která její služby dozajista plně využije na 100%.

„Torvald je prvním assaultem, který dokáže výrazně podpořit i zbytek družiny.“

Celý tento kabaret drží tentokrát na nohou medik Slim, spolu s jeho mechanickým uzdravovacím robotem. Stejně jako Lazarus i Slim je hodně zaměřen na ofenzivní notu, healing burtst se mu totiž nabíjí z poranění, které udělá monstru. Čím víc netvora zraní, tím rychleji se mu dobije daná schopnost. Ve chvílích klidu vypouští svou robotickou světlušku, která uzdravuje členy, kteří nejsou zrovna pod útokem. Když je Slimovým přátelům horko, vytáhne plynový granátomet a nebezpečného obra zbaví čichu, díky tomu pro něj bude náročné skupinu lovců najít.

Obrněný oponent

S lovci se do hry také dostane konečně nový netvor. Behemoth se od ostatních monster bude lišit hlavně v tom, že bude plně zbaven možnosti skákat. Místo skoku bude mít možnost schoulit se do klubíčka a kutálet se. V tomto stavu by se dal přirovnat k obřímu kamenu, který drtí vše, co mu stojí v cestě. Jelikož je hodně spjat se zemí, jeho schopnosti jsou velmi působivé. Dokáže vztyčit obří kamennou zeď, díky níž rozdělí lovce. Tím pádem jim vezme výhodu počtu a minimálně jednoho z nich zpacifikuje za pomoci lávových min a menšího zemětřesení. Mimo to disponuje také extrémně dlouhým jazykem, který používá k přitahování nepřátel do své blízkosti. Největší nevýhodou tohoto tvora je velká neohrabanost, tu do určité míry nahrazuje jeho pevná zbroj. Dá se říct, že se tento zavalitý netvor až na pár detailů skutečně vyvedl. Pro lovce na Shearu to bude úctyhodný protivník. Krom nových postav, za měsíc na PC a PS4 přibydou ještě dvě unikátní mapy, které jsou již na Xbox One přístupné.

Poloviční investice

Po čase se nám ukazuje, že DLC politika 2K není zrovna ideální. Evolve totiž obsahuje určitý model, který potřebuje neustálou péči a vývoj. Za předpokladu, že se mu nedostává dostatečné pozornosti, značně stagnuje a po čase dokonce nudí. Z této nudy se můžete vyprostit za pomoci čerstvých postav a příšer, které budou přidána díky novým DLC. Bez nich je hra jen poloviční. Takže jestli ještě zvažujete nad tím, jestli do Evolve jít, vezměte předem v potaz nutnost investice do dodatečného obsahu.

„Pro lovce na Shearu bude Behemoth úctyhodným protivníkem.“

Důležitá infuze

Hunting Season Pass přinesl do Evolve nové celkem zajímavé charaktery a monstrum, které mělo být ve hře již od samého počátku. Torvald, Sunny, Slim a Crow mají jak zajímavé vlastnosti, tak i vzhled, kterým dokáží taktéž zaujmout. Spolu s Behemothem vytvářejí skutečně poutavou kombinaci. Prakticky sada těchto DLC působí jako krevní infuze, kterou Evolve nutně potřebovalo. Čas totiž pomalu běží a hra jako taková začíná pomalu, ale jistě upadat. Po asi 160 hodinách jasně vidím, že Evolve nemá na to, aby běželo maraton, který multiplayerové hry vždy čeká. Současný obsah jednoduše není určen na dlouhou trať, takže bych možná počkal až na kompletní edici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama