Článek 6033748
Novinka Článek 6033748

Článek 6033748

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Tak, teď už zbývá vážně jen Half-Life 3.

Reklama

Vše začalo před několika dny, když Michael Ancel, otec Raymana a Beyond Good & Evil, zveřejnil na svém Instagramu několik konceptů, které podle všeho pochází z vývoje Beyond Good & Evil 2. Dlouho očekávaného, ale také dlouho odkládaného a téměř zapomenutého pokračování.

Ancel následně potvrdil, že se vývoj v tuto chvíli nachází ve fázi před-produkce. Nyní existenci hry potvrdil sám Ubisoft, a to prostřednictvím Facebooku:

„Jestli jste čekali na zprávy o BG&E... no, tak tady je máte! S potěšením potvrzujeme, že Michael Ancel aktuálně pracuje se studiem Ubisoft Montpellier na nové hře Beyond Good & Evil.”

Ubisoft mluví o pokračování dost obecně, takže se zdá, že zatím nemá jasně stanovený název. Třeba nezůstane u prostého označení Beyond Good & Evil 2. Zatím neznáme ani přibližné datum vydání nebo podporované platformy, jen to, že se na hře zkrátka pracuje.

Projekt s prozatímním názvem Beyond Good & Evil 2 byl oznámen už v roce 2008. Tehdy jsme se dokonce dočkali zajímavých záběrů, ale od té doby jsme neslyšli nic konkrétního a mělo se za to, že je vývoj pozastaven nebo dokonce zrušen. Teď se ale zdá, že se Beyond Good & Evil po letech spánku opravdu probouzí k životu. Snad nebudeme muset na další detaily čekat dalších osm let.

Každopádně, formální oznámení nového Beyond Good & Evil máme očividně z krku. Loni jsme se dočkali oznámení a vydání Falloutu 4 a také oznámení Mafie 3, kerá vychází zítra. Jinými slovy, jak plyne čas, postupně dochází k odhalení mnoha projektů, na které hráči a fanoušci čekali dlouhá léta jako na smilování.

Zbývá už snad jen jedna hra - Half-Life 3. Hráči se během let často sázeli, jestli dřív dorazí nové Beyond Good & Evil nebo Half-Life. Pokračování obou titulů má koneckonců podobný status mýtické hry, která byla před dávnými časy tak nějak oznámena, ale nikdy jsme se nedočkali plnohodnotného odhalení nebo vydání čehokoliv použitelného. Jak se zdá, Ubisoft tenhle závod vyhraje. Tak šup šup Valve, všichni už tě stejně předběhli. Jediný, kdo se možná ještě trochu fláká, je Rockstar s třetím dílem westernové série Red Dead.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama