Článek 6037543
Novinka Článek 6037543

Článek 6037543

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Nový díl série Atelier opět přinese dvě hrdinky, ale také pěkné změny.

Reklama

Ano, je to tady. Po několika náznacích konečně Gust potvrdil přípravu nového dílu úžasné série Atelier. První informace a obrázky nás trochu více uvedou do pozadí Atelieru Lydie & Soeur: Alchemists of the Mysterious Painting a seznámí nás s jejími hlavními hrdinkami. A dočkáme se pár zajímavých změn.

Třetí díl podsérie Atelieru, nazvanou Mysterious (pro připomenutí, první byl titul Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book a druhý Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey), nám nabídne úplně obyčejný, každodenní život dvou sester Lydie a Soeur. Ale stehně tak se můžeme těšit na dobrodružství prostřednictvím fantastických a tajemných světů v obrazech. A jak je u Atelieru zvykem, Atelier Lydie & Soeur se podle slov autorů pokusí maximalizovat atraktivitu série, herními principy, které v jiných RPG nenajdete.

Atelier Lydie & Soeur vychází z konceptu koexistence mezi něčím úplně obyčejným a něčím naprosto mimořádným. Využívá k tomu herní funkci pojmenovanou jako "obyčejný systém" a prolíná ji s nevšedními, mimořádnými zkušenostmi. Aby byly tyto zážitky využity na maximum, vybral Gust téma obrazů.

Příběh začíná v Melveille, hlavním městě Adaletského království, v malém ateliéru. V něm žijí sestry dvojčata a zároveň začínající alchymisté Lydie a Soeur. Dívky své dny žijí úplně prostým životem a pomáhají svému otci alchymistovi, ale jednoho dne si uvědomí, že mají společný sen: "Jednou chci provozovat ten nejlepší ateliér v zemi."

Nicméně jim v cestě stojí základní problém, jsou stále moc nezkušené. A taky netrpělivé. Už by nejraději prožívaly svůj sen ve skutečnosti, ale nic nejde tak lehce. Pak se jim podaří objevit podivnou malbu. Obraz byl naplněn tajemným světem, podobnému spíše něčemu vysněnému, navíc v něm vidí alchymistické materiály v podobě hor. Díky tomuto setkání s "tajemnou malbou", se sen dvojčat okamžitě začne přibližovat realitě.

Pojďme se ale seznámit s dvojčaty. Starší z nich je Lydie Marlen (dabing Maria Naganawa a za návrhem jejího vzhledu stojí Yuugen), má 14 let, vysoká je 150cm a je to alchymistka. Pracuje v malém a velmi známém ateliéru svého otce v Melveille, hlavním městě Adaletského království. Je bezstarostná, laskavá a společenská. Dělá si věci svým vlastním tempem a může působit tak trochu jako by měla hlavu v oblacích. Je také celkem nemotorná, ale zase to vyvažuje velmi dobrými studijními výsledky a má jedinečný smysl pro umění.

Mladší z dvojčat je Soeur Marlen (dabing Hikari Akao a za designem postavy stojí NOCO). Má 14 let, vysoká je 149cm a je také alchymistkou. Pracuje se svou starší sestrou, je bystrá a živá. Na ostatní může být také poněkud hnusná a často dokáže Lydii rozčílit. Na druhou stranu je geniální, ale nedbalá. Nesnáší, když dělá chyby a vždycky ztropí povyk, když nějakou způsobí ona nebo někdo kolem ní.

Lydie a Soeur se jednou chtějí stát nejlepšími a mít nejúspěšnější ateliér v zemi. Ale na rozdíl od svého snu, se musí dvojčata řídit problémy každodenního života, i když je ateliér jejich otce známý, je malý a tak přežívají jen s obtížemi. Jednoho dne ale objeví jeho v suterénu obraz, který podstatně změní jejich osud. Dvojčata, očarovaná krásou obrazu, nevědomky vstoupí do nového světa, plného fantastických scenérií s kvetoucí květinami a s plovoucími ostrovy v dálce. Svět, vytvořený touto "tajemnou malířskou technikou", totiž můžete klidně prozkoumat.

A navíc, materiály, které nelze nalézt v reálném světě, jdou najít právě v namalovaných světech!

Svět objevily náhodou, ale díky němu mohou shromažďovat materiály a použít je v reálném světě. Jen pro jejich získání musí porazit příšery, se kterými se setkají. Za to se jim zlepšují alchymistické dovednosti a z úspěšných výprav se také zvedá povědomí o jejich atelieru a ten se postupně stává nejdůležitějším ateliérem země. A čím lepší bude mít váš ateliér mezi lidmi hodnocení, tím více světů budete moci navštívit.

V Atelieru Lydie & Soeur se vrací také způsob syntéz sub-série Mysterious, založený na puzzle. Je to systém syntézy, který má být intuitivní a snadno pochopitelný. Tentokrát je do hry zahrnut nový prvek nazvaný "aktivační položka". K obvyklému systému syntézy přidá do výsledku určité překvapení a nečekanost. Tyto aktivační položky jsou speciální předměty, používané během syntézy, které mají na výsledek syntézy velký vliv. Do syntézy se přidává až po vybrání a vložení materiálů.

To ale nejsou jediné změny. V bitvách jsou klíčové týmy. Hra používá systém předního a zadního týmu zvaný Combination Battle. Jedná se o bojový styl, přizpůsobený na míru dvojici hlavních protagonistů, jejichž bojový styl se mění v závislosti na vytvořeném týmu. K dispozici budete mít ale také Battle Mix, který vám umožňuje syntetizovat i během bitvy. Vnáší to do boje krapet více strategie a dynamiky, ale zase přijdete o určitý prvek plánování dopředu.

Skupina v bitvě může být vytvořena maximálně ze tří týmů, se dvěma postavami v každém týmu. Celkem tak šest postav. Přední tým útočí přímo na nepřítele, zatímco spoluhráči v zadních řadách spíše podporují své partnery vepředu. Pokud vám to přijde složité, tak postavy v zadní části mohou jednat automaticky na základě předem zvolených příkazů a na základě dané situace. Takže se můžete soustředit pouze na příkazy a akci postav v přední části a užít si okázalá komba.

Tak jak se vám prozatím dvojice sester líbí? Už se nemůžeme dočkat oznámení lokalizace hry. Prozatím můžeme říct, že Atelier Lydie & Soeur: Alchemists of the Mysterious Painting vyjde v Japonsku ve verzích pro PlayStation 4, PS Vitu a pro Switch tuto zimu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama