Cloudová služba Boosteroid nesouhlasí s rozhodnutím, které ji má chránit
Novinka Cloudová služba Boosteroid nesouhlasí s rozhodnutím, které ji má chránit

Cloudová služba Boosteroid nesouhlasí s rozhodnutím, které ji má chránit

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Windows PC

Ve vyjádření oponuje blokaci sledované akvizice britskými úřady.

Reklama

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) ve středu rozhodl o zablokování plánované akvizice společnosti Activision Blizzard ze strany Microsoftu. Za hlavní důvod označil ochranu hospodářské soutěže na poli cloudového hraní. Této obavě se snažil Microsoft zabránit uzavíráním rozličných dohod se společnostmi poskytujícími cloudové služby. Jednou takovou firmou je i ukrajinský Boosteroid, který se teď proti rozhodnutí CMA vymezuje.

„Náš tým ani naši uživatelé nesouhlasí s rozhodnutím CMA o zamítnutí nákupu společnosti Activision [Blizzard] společností Microsoft. Naše stanovisko v této věci je v souladu se stanoviskem prezidenta Microsoftu Brada Smithe. Doufáme v rychlé vyřešení této záležitosti,“ zní vyjádření Boosteroidu.

„Rozhodnutí CMA odmítá pragmatické řešení, jak odpovědět na obavy konkurence, a odrazuje od technologické inovace a investic ve Spojeném království,“ říká Brad Smith, na kterého streamovací platforma odkazuje.

Vedle Boosteroidu se Microsoft zavázal poskytovat po dobu deseti let své PC hry (včetně těch od Activision Blizzardu) také Nvidii pro službu GeForce Now. Obdobnou dohodu podepsal i s tchajwanskou firmou Ubitus, která by mohla Microsoftu pomoci streamovat hry na Nintendo Switch. Všechny smlouvy jsou podmíněny uzavřením akvizice. Microsoft se proti rozhodnutí CMA odvolá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama